Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Ανταπόκριση από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στα Χανιά

Περίπου 400 διαδηλωτές στο κέντρο της πόλης και στο ενετικό λιμάνι κατάφεραν με τα συνθήματά τους να δώσουν το στίγμα της εργατικής Πρωτομαγιάς στη σημερινή συγκυρία παρά το τριήμερο και την προσπάθεια του εργατικού κέντρου και του Σύριζα να υπονομεύσουν τη συγκέντρωση οργανώνοντας εκδήλωση μακριά από το κέντρο της πόλης στο Πασακάκι μαζί με κυβερνητικά στελέχη.

Μια σειρά σύλλογοι, σωματεία και αριστερές οργανώσεις ωστόσο πέρα του ΠΑΜΕ αψήφησαν τη συστηματική καπελωματική ταχτική του και σημαντικά την ανέτρεψαν με εξαίρεση τον αποκλεισμό από τα μικρόφωνα φωνών σαν της Ταξικής Πορείας, τάχα γιατί μας καλύπτουν τα σωματεία.

Όμως με αφίσα, μαζικό μοίρασμα προκήρυξης από τις προηγούμενες μέρες, προσυγκέντρωση και μαζικό μαχητικό μπλοκ, η οργάνωσή μας και η Ταξική Πορεία αξιοποίησαν αυτή τη μέρα μάχης της εργατικής τάξης και χωρίς αυταπάτες και βερμπαλισμούς του αέρος έθεσαν τη ζωτική ανάγκη συγκρότησης των μετώπων πάλης του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας όλο και πιο επικίνδυνα στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

Οι ξέφρενες ανατιμήσεις των βασικών αγαθών λαϊκής κατανάλωσης που εξανεμίζουν μισθούς- συντάξεις και οι κλιμακούμενοι κίνδυνοι από την πιο οξυμένη από ποτέ σύγκρουση των ιμπεριαλιστών, γεννούν την ανάγκη αντίστασης και παρά τους ιδιαίτερα αρνητικούς συσχετισμούς όπως έδειξε και η απεργία στις 6 Απρίλη αλλά και η Πρωτομαγιά όποιοι θέλουν να την υπηρετήσουν το έδαφος υπάρχει. Μάλιστα μέσα στην κυρίαρχη αρνητικότητα των πραγμάτων γίνεται ωστόσο ακόμη πιο έφορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου