Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης : Η τρομοκρατία δε θα περάσει!


8 φοιτητές του Π.Κ. αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος και μέλη Δ.Σ. συλλόγων, καλούνται από την ασφάλεια Χανίων για κατάθεση προανάκρισης με παραγγελία της υπουργού Κεραμέως προκλητικά ακόμη και από νομική άποψη και με στόχο την τρομοκράτησή τους και ευρύτερα την τρομοκράτηση της νεολαίας και των εργαζόμενων.

 

Η αφόρητη εκμετάλλευση των εργαζόμενων γονιών τους, συχνά και των ίδιων, το γενικότερο ζοφερό πλαίσιο αναίρεσης δικαιωμάτων στις σπουδές και το βέβαιο μέλλον της ακόμη πιο στυγνής εργασιακής αβεβαιότητας και εκμετάλλευσης, είναι η πραγματικότητα που γεννά ήδη ασφυξία στη ζωή της σπουδάζουσας νεολαίας.

Η ασφυξία αυτή εντείνεται από την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τις βάσεις του θανάτου που ενισχύονται και τους ορατούς πολεμικούς κινδύνους.

 

Η νεολαία αντικειμενικά έχει ανάγκη να μπει στο δρόμο της αντίστασης στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Αυτή είναι η αγωνία της κυβέρνησης και συνολικά του συστήματος και γι’ αυτό επιλέγει το δρόμο της τρομοκρατίας και της καταστολής, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Η φοιτητική πάλη μπορεί να ξεσπάσει και να συναντηθεί με τη συνολικότερη πάλη του λαού όσο καταρρίπτονται οι αυταπάτες για εύκολες λύσεις την ώρα που το σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου αποκαλύπτει το αποκρουστικό του πρόσωπο.  Σ’ αυτό το δρόμο για άλλη μια φορά η τρομοκρατία δε θα περάσει.

 

  • Να ακυρωθούν άμεσα οι κλήσεις.
  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία και η πολιτική της φασιστικοποίησης.

 

 

 

Χανιά  23-6-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου