Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

ΕΞΩ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΟ USS WOODY WILLIAMS ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ!


Είναι ενδεικτική των καιρών, η νέα κανονικότητα που επιχειρείται να επιβληθεί με την όλο και πιο συχνή και μόνιμη παρουσία των αεροπλανοφόρων και ελικοπτεροφόρων στον κόλπο της Σούδας.

Ο εκ νέου ερχομός του ελικοπτεροφόρου USS Hershel «Woody» Williams,το οποίο όπως έχει ανακοινωθεί πλέον θα ελλιμενίζεται μόνιμα στη βάση της Σούδας, υπενθυμίζει τους κινδύνους και το μπλέξιμο του λαού της πόλης αλλά και ολάκερης της χώρας, με βάση την ολοένα και βαθύτερη σχέση εξάρτησης και εμπλοκής στα αμερικανονατοικά σχέδια.

Τη στιγμή που οι κόντρες των μεγαλύτερων φονιάδων του πλανήτη έχουν κλιμακωθεί κατακόρυφα, με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, η κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης όχι μόνο στοιχίζεται με τη δυτική επίθεση, αλλά και διεκδικεί ρόλο πρώτης γραμμής στην αντιπαράθεση! Μετά τα δεκάδες δις για τα γαλλικά ραφάλ, τις φρεγάτες τη στιγμή που ο λαός ζει με πενιχρούς μισθούς πείνας με βάση και την ακρίβεια που σαρώνει, ψηφίστηκε η συμφωνία για την επ αόριστον παραμονή και επέκταση του καθεστώτος των βάσεων.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η είδηση αποστολής βαρέων όπλων και τεθωρακισμένων στην εμπόλεμη ζώνη, υπογραμμίζει την εγκληματική και θανάσιμη για το λαό εμπλοκή, την τυχοδιωκτική αυτή αστική πολιτική που πολλαπλασιάζει τους πολεμικούς κινδύνους και εντείνει την ανησυχία του λαού.

Όπως ανησυχεί και για τις πρόσφατες εξελίξεις του αντιδραστικού ανταγωνισμού ντόπιας και τουρκικής αστικής τάξης για ρόλους και μπίζνες, που εντείνει τις κούρσες εξοπλιστικών, μεγαλώνει τους κινδύνους ενός άδικου πέρα ως πέρα για τους λαούς πολέμου ενώ εντείνει το κλίμα φασιστικοποίησηςκαι υποταγής στα αστικά αφηγήματα.

Παραμένει ζητούμενο η ανάπτυξη λαικών αντιστάσεων που θα βάζουν στο στόχαστρο την ίδια πολιτική που τους στερεί το ψωμί αλλά και τους ετοιμάζει κρέας για τα κανόνια τους. Κόντρα στην ολοένα και πιο συχνή παρουσία των πλοίων των φονιάδων, ενάντια στο καθεστώς των βάσεων, ενάντια στη μετατροπή του τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο και μια ‘’σύγχρονη τρούμπα’’.

 

ΕΞΩ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ!

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου