Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Ανοικτή σύσκεψη Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 6.00μ.μ. Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών-Να αθωωθούν οι 8 αγωνιστές της διαδήλωσης 6 Δεκέμβρη του 2020

 

Να καταδικαστεί η κρατική τρομοκρατία και καταστολή που υπηρετεί την πολιτική της φτώχειας και του πολέμου

Στις 6 Δεκέμβρη του 2020  με έκπληξη και θυμό οι Χανιώτες είδαν απρόκλητα να πνίγεται στα δακρυγόνα μια διαδήλωση και να χτυπιούνται νεολαίοι και παλιοί αγωνιστές της πόλης μας και οι 8 συλληφθέντες να σέρνονται σε δίκη, που θα γίνει στις 4 του Νοέμβρη. Πρόσχημα της απαγόρευσης της διαδήλωσης τα μέτρα κατά της πανδημίας! Η διαδήλωση ήταν σε ανοικτό χώρο (πλατεία Αγοράς) την ώρα που η κυβέρνηση επέμενε να στοιβάζει εργαζόμενους στο μετρό και στα λεωφορεία στις μεγάλες πόλεις και αρνούνταν να στηρίξει ουσιαστικά την περίθαλψη του λαού με τα τραγικά αποτελέσματα των δεκάδων χιλιάδων νεκρών που ακολούθησαν και δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα πάψουν.

Ήταν τότε που η αστυνομία ήταν το Ε.Σ.Υ, ενώ αποκαλύπτονταν η έμπρακτη κατάργηση του δικαιώματος του λαού στη δωρεάν περίθαλψη που στις μέρες μας ολοκληρώνεται στο πλαίσιο της γενικευμένης επίθεσης στο εισόδημα του εργαζόμενου λαού και στο σύνολο των δικαιωμάτων του. Η πολιτική όλα στο κεφάλαιο – όλα για το κεφάλαιο, που είχε απογειωθεί στη λεγόμενη κρίση χρέους με τα μνημόνια, καθόρισε και τη γραμμή διαχείρισης της πανδημίας. Οι αντιστάσεις  του λαού και τις νεολαίας ήταν ευκαιρία να μπουν στο γύψο μιας και η επίθεση του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης στον εχθρό λαό κάθε άλλο παρά είχε ολοκληρωθεί. Ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση ήταν ο νόμος γενικευμένου περιορισμού και καταστολής των διαδηλώσεων και ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη ενάντια στην απεργία και το δικαίωμα συλλογικής οργάνωσης της εργατικής πάλης.  Ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση σήμερα το κεφάλαιο επιμένει να αυγατίζει τα κέρδη του μέσα από τη λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων. 

Σήμερα δύο χρόνια μετά, στην ίδια την πόλη μας και πανελλαδικά, η σπουδάζουσα νεολαία διεκδικεί στους δρόμους δικαιώματα και ελευθερίες κόντρα στη συκοφάντηση και την πύκνωση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής. Τα ίδια αντιμετωπίζουν και οι κάθε λογής εργατικές αντιστάσεις όπως και οι αγώνες ενάντια στις βάσεις τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Σήμερα που η ακρίβεια λεηλατεί μισθούς και συντάξεις και οδηγεί τον κόσμο της δουλειάς από τη φτώχεια στην πείνα και την ανέχεια, οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη ν’ αντισταθούν διεκδικώντας με διαδήλωση αγώνα και απεργία αληθινές αυξήσεις των μισθών και στις συντάξεις στο κόστος της ζωής. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν ανάγκη να παλέψουν για την ειρήνη κόντρα στην εμπλοκή της χώρας στην πιο επικίνδυνη από ποτέ σύγκρουση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ. Αυτή η εμπλοκή και ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων γεννά πολεμικούς κίνδυνους και στο Αιγαίο. 

Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο πως όσο δύσκολος με βάση τους συσχετισμούς και αν είναι ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, τη φασιστικοποίηση και τον ιμπεριαλισμό, είναι ωστόσο ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Γι’ αυτό είναι ανάγκη παλλαϊκά στην πόλη μας να απαιτήσουμε ν’ αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αγωνιστές. Να μην καταδικαστεί το δικαίωμα στη διαδήλωση, στον αγώνα στην απεργία, αλλά να καταδικαστεί η πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας, της καταστολής και της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής που θέλει να επιβάλλει τα χειρότερα δεινά στον κόσμο της δουλειάς και τη νέα γενιά. Σ’ αυτή την κατεύθυνση οι μαζικοί φορείς και οι αγωνιστικές συλλογικότητες να συντονιστούν και να δράσουν συλλογικά.  

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΧΑΝΙΑ 4-10-2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου