Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Κι άλλη αποστολή τεθωρακισμένων στον πόλεμο της Ουκρανίας- Μεγαλώνουν οι κίνδυνοι της βαθιάς εμπλοκής για το λαό!


Υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς αυτά που έχουν εξαγγελθεί από τα πιο επίσημα κυβερνητικά χείλη αλλά και από το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού. Από το ‘θα ματώσουμε στο πλάι των ΗΠΑ’ του υπ. Άμυνας Παναγιωτόπουλου έως και τις δηλώσεις του ίδιου του Μητσοτάκη για την Ελλάδα ‘προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης’ και που είναι σε ‘πόλεμο με τη Ρωσία’.

 

Η χώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, με την Αλεξανδρούπολη να έχει γίνει δεύτερη Σούδα, με κομβικό ρόλο στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις ενώ η ίδια η βάση της Σούδας  επεκτείνεται συνεχώς και φιλοξενεί τα φονικότερα τερατόπλοια των ΗΠΑ, με πρόσφατο τον ερχομό του μεγαλύτερου αμερικάνικου αεροπλανοφόρου στα Χανιά. Αλλά δεν φτάνουν αυτά ούτε για τους ιμπεριαλιστές, ούτε για την ντόπια αστική τάξη και την κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τα πράγματα. Με περίσσιο θράσος και αέρα που τους δίνει ο αρνητικός για το λαό και την εργατική τάξη συσχετισμός, θέλουν να πρωτοστατήσουν στην αντιπαράθεση Δύσης- Ρωσίας, να φανούν τα πρωτοπαλίκαρα της Δύσης! Κι άλλα 100 τεθωρακισμένα λοιπόν, από κοινού Ελλάδας-Σλοβακίας όπως μας ενημέρωσε η γερμανίδα υπ. Άμυνας (!) και που προστίθενται στις αρκετές προηγούμενες αποστολές στρατιωτικού-πολεμικού υλικού.

 

Για τα δικά της στενά ταξικά συμφέροντα, για τις δικές τις φιλοδοξίες αναβάθμισης του ρόλου της στην περιοχή έχει η ντόπια αστική τάξη δώσει γη και ύδωρ, τα έχει ακουμπήσει φανερά στις πλάτες των αμερικάνων κυρίως αλλά και των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Εκεί και σε συνάρτηση με τις εντεινόμενες ιμπεριαλιστικές κόντρες εξελίσσεται και φουντώνει ο ΑΔΙΚΟΣ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας Τουρκίας, για συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των λαών για ζωή, ψωμί, ειρήνη.

 

Μόνη διέξοδος για το λαό και την εργατική τάξη, το ξεδίπλωμα των αγώνων στα μέτωπα που ανοίγει η επέλαση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Η πάλη για πραγματικές αυξήσεις στο κόστος μιας δυσβάσταχτης και πανάκριβης ζωής, ο αγώνας για ειρήνη και απεμπλοκή του λαού από τον άδικο πόλεμο, ενάντια στο κλίμα εθνικής ομοψυχίας που καλλιεργείται για να βαθύνει την υποταγή και την προετοιμασία της νέας γενιάς για την κόλαση που έρχεται.

                                              ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ         11/10/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου