Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!

“Κλείδωσε” για το Σάββατο 06/01 η συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Μπλίνκεν στα Χανιά. Ο ερχομός του στη Σούδα εντάσσεται στην τέταρτη κατά σειρά επίσκεψη του αμερικανού υπουργού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα που συμπληρώνει πλέον 3 μήνες. Μια επίσκεψη, στην ατζέντα της οποίας, περιλαμβάνεται ουσιαστικά η παραπέρα στοίχιση της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, στα δυο βασικά πολεμικά μέτωπα, αυτά της Ουκρανίας και της Γάζας. 

Με την σφαγή των Παλαιστινίων να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από το σιωνιστικό-φασιστικό κράτος του Ισραήλ, οι επιθέσεις-επιχειρήσεις του μαντρόσκυλου των ΗΠΑ σε Λίβανο-Συρία-Ιράκ καθώς και η αμερικανόπνευστη επιχείρηση “Prosperity Guardian” απέναντι στους –στηριζόμενους από το Ιράν- Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά θάλασσα, ρισκάρουν συνεχώς το άπλωμα του πολέμου και την εξέλιξη του σε έναν πλήρους κλίμακας περιφερειακό πόλεμο στη γειτονιά μας. Αυτό δείχνουν και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τη δολοφονία ηγετικού στελέχους της Χαμάς στη Βηρυτό και των εκρήξεων στο Ιράν που έρχονται να ρίξουν κι’ άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου.

Ταυτόχρονα εξελίσσεται και ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπου η αποτυχία της περιβόητης ουκρανικής αντεπίθεσης στο πεδίο έχει δημιουργήσει εντάσεις στο εσωτερικό τόσο των ΗΠΑ όσο και μεταξύ των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για το προχώρημα του πολέμου. Από την άλλη, η Ρωσία εξαπέλυσε πριν από μερικές μέρες την μεγαλύτερη πυραυλική της επίθεση από το ξεκίνημα του πολέμου. Με την αντιπαράθεση ανάμεσα στους δυο βασικούς ιμπεριαλιστές, ΗΠΑ-Ρωσίας, να κλιμακώνεται συνεχώς, οι ΗΠΑ δρομολογούν την ίδρυση 15 αμερικανικών βάσεων στη νατοϊκή πλέον, Φινλανδία. Ενώ η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Τουρκία στόχο έχει την ευθυγράμμιση της στα ζητήματα που αφορούν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και την στάση της απέναντι στο Ισραήλ.

Σε όλο αυτό που εξελίσσεται, σύσσωμη η αστική τάξη της χώρας, προκειμένου να κερδίσει πόντους στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της απέναντι στην τουρκική αστική τάξη, έχει ταχθεί «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» προσφέροντας κάθε υπηρεσία στους ΑμερικανοΝατοικούς τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά. Από την αποστολή κάθε είδους πολεμικού υλικού στην Ουκρανία μέχρι τη συμμετοχή της φρεγάτας Ψαρά στη συνοδεία του αμερικανικού στόλου ανοικτά της Γάζας και την αποστολή ακόμα μιας στην επιχείρηση των ΗΠΑ στην Ερυθρά θάλασσα. Ταυτόχρονα οι βάσεις σε όλη τη χώρα με κρίσιμο το ρόλο αυτών στην Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα, λειτουργούν πυρετωδώς για να εξυπηρετήσουν τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ. Η Σούδα αναδεικνύεται για άλλη μια φορά σε βάση-“διαμάντι” των Αμερικανών στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, στην οποία μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων ελλιμενίστηκε δυο φορές το αεροπλανοφόρο FORD που συνέδραμε στις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.    

Ο λαός και η νεολαία της χώρας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από την εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σφαγεία των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, παρά μόνο θανάσιμους κινδύνους. Γίνεται ολοένα και περισσότερο ανάγκη ζωής να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα στον τόπο μας. Απέναντι στην εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Για να πάψουν τα Χανιά και ολάκερη η χώρα να γίνονται ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε ειρηνικά στον τόπο μας και με τους γειτονικούς λαούς.

  • ΕΞΩ Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ
  • ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ!
  • ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου