Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ! ΕΞΩ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ FORD ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΥΔΑ!


Στη βάση της Σούδα κατέπλευσε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford». Το «διαμάντι της Μεσογείου» όπως αποκαλούν τη Σούδα οι Αμερικάνοι, βρίσκεται συνεχώς σε στρατιωτική εγρήγορση, υποστηρίζοντας τα κάθε λογής τερατόπλοια και αεροπλάνα των ιμπεριαλιστών, τα οποία εφορμούν από εκεί υλοποιώντας τα αιματηρά σχέδια τους. Την ώρα που η σφαγή και οι θηριωδίες του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ στη γειτονική Παλαιστίνη έχουν ξεκινήσει ξανά με την ίδια ένταση υπό τη στήριξη σύσσωμων των δυτικών κυβερνήσεων, η χώρα καλείται να αποτελέσει στήριγμα των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και αναγκών.

Το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας – πιστό στην εξάρτησή του από τους ιμπεριαλιστές – ξεκάθαρα εμπλέκει όλο και πιο βαθιά το λαό και τη χώρα στα πολεμοχαρή σχέδια τους. Παράλληλα με τις παλαιότερες κατάπτυστες και κυνικές δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων πως θα «ξαναματώσουμε» δίπλα στους συμμάχους μας, παρέχει «γη και ύδωρ» και κάθε είδους διευκόλυνση στους μεγαλύτερους φονιάδες των λαών του κόσμου και μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο για την υλοποίηση των φονικών σχεδίων τους που αιματοκυλούν τους γύρω λαούς. Δεν διστάζει να εμπλακεί εμπράκτως στα ανοικτά στρατιωτικά μέτωπα της γύρω και ευρύτερης περιοχής σε Ουκρανία και Παλαιστίνη, αποστέλλοντας στρατιωτικό υλικό και πολεμικά πλοία να συνδράμουν στις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις.Ένα επιπλέον βήμα ακόμα μεγαλύτερης εμπλοκής στα πολεμικά σχέδια των Αμερικάνων αποτελεί και η πρόσφατη απόφαση της ΝΔ να συμμετάσχει με ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, ως μέρος της νέας επιθετικής και φιλοπόλεμης κίνησης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, με αιτιολογία την «προστασία» της διέλευσης των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις των «Χούθι» της Υεμένης.

Η πόλη των Χανίων σε κάθε επίσκεψή τους καλείται να «φιλοξενήσει» και να «διασκεδάσει» τους κάθε λογής δολοφόνους, οι τοπικοί άρχοντες τους επισκέπτονται καμαρωτά, ενώ τα τοπικά φερέφωνα μιλάνε για «τόνωση της τοπικής οικονομίας» από τις επισκέψεις τους. Ο χανιώτικος λαός όμως βιώνει την υποβάθμιση της πόλης και την μετατροπή της σε μια σύγχρονη «Τρούμπα», αφού με την προστασία της ετεροδικίας που απολαμβάνουν οι δολοφόνοι των ιμπεριαλιστών, τρομοκρατούν και τραμπουκίζουν ανενόχλητοι. Τέτοιου είδους περιστατικά πλέον αποτελούν την κανονικότητα που συνοδεύει τις επισκέψεις των στρατιωτών στην πόλη.

Η δεύτερη επίσκεψη του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ, όπως και κάθε διευκόλυνση, στήριξη ή εμπλοκή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, αποτελούν προσβολή για τον ειρηνικό και δημοκρατικό λαό των Χανίων. Η πολιτική βαθέματος της εξάρτησης και εμπλοκής της χώρας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών δεν έχει να προσφέρει τίποτα στα συμφέροντα του λαού. Το αντίθετο. Φέρνει όλο και πιο κοντά τους πολεμικούς κινδύνους στο λαό και την πιθανότητα να σφαγιαστεί η νεολαία κάτω από τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών. Καλλιεργεί το μίσος και το ρατσισμό για τους γύρω λαούς που υποφέρουν. Απαιτεί μεγαλύτερες θυσίες από ένα λαό που τσακίζεται από την ακρίβεια και τον εργασιακό μεσαίωνα, ώστε να καλυφθούν πρώτα από όλα οι ολοένα και αυξανόμενες στρατιωτικές δαπάνες.

Απαιτείται ο λαός, η νεολαία, οι εργαζόμενοι της πόλης και της χώρας ολόκληρης να συγκροτήσουμε τις αντιστάσεις μας και να δυναμώσουν το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Είναι ανάγκη ζωής να βάλουμε φραγμό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και τις τυχοδιωκτικές επιλογές των ντόπιων στηριγμάτων τους. Ειδικά στη χώρα μας, η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη περνάει από την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που μπλέκει το λαό και τη χώρα στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Είμαστε με τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και όχι με τους φονιάδες του!

  • Έξω το αεροπλανοφόρο των φονιάδων από το κόλπο της Σούδας!
  • Ο τόπος μας δεν είναι ορμητήριο θανάτου! Τα Χανιά δεν είναι Τρούμπα για τους φονιάδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!
  • Καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή στη σφαγή στη Γάζα! Έξω οι Βάσεις από τη χώρα! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
  •  Όχι στην αποστολή της Φρεγάτας Στην Ερυθρά Θάλασσα!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου