Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Ανταπόκριση απο τη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη

Με τη συμμετοχη περίπου 400 διαδηλωτών, κυρίως νεολαίας, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη με αφορμή τα 15 χρόνια από την κρατική δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στη διαδήλωση ο Ενιαίος φοιτητικός σύλλογος και η Ροζα Νέρα είχαν τα πιο μαζικά μπλοκ ενώ συμμετείχαν επίσης η ΕΛΜΕ, η ΛΑΕ, το ΝΑΡ-νΚΑ και το ΣΕΚ. Η Πρωτοβουλία Αντίστασης σχημάτισε διακριτό, μαχητικό μπλοκ στη διαδήλωση φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της καταστολής. Ενώ φωνάχτηκαν επίσης και συνθήματα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και ενάντια στη δολοφονική πολιτική που μπλέκει τη χώρα μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.


Την προηγούμενη μέρα και μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, πραγματοποιήθηκε με μικρή μαζικότητα η συγκέντρωση καταγγελίας της παρουσίας του αεροπλανοφόρου Ford στη Σούδα. Παρόλη την προσπάθεια η συγκέντρωση αυτή να γίνει από κοινού με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης, αυτό ωστόσο δεν μπόρεσε να γίνει κατορθωτό καθώς συνάντησε την άρνηση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου