Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΜΠΛΕΚΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να επικυρώσει μέσα από την βουλή τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024. Έναν προϋπολογισμό που δεν χρειάζεται κανείς να είναι οικονομολόγος για να καταλάβει ότι, το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, επιφυλάσσει ακόμα πιο μαύρες μέρες και για την επόμενη χρονιά για τους εργαζόμενους και τον κόσμο της καθημερινής βιοπάλης. Η τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα παραπέρα, ενώ η φτωχοποίηση θα “αγκαλιάζει” καθημερινά ευρύτερα στρώματα του λαού. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό, ο οποίος έχει την έγκριση του ECOFIN και στηρίζει ένα σύστημα όπου κυριαρχεί το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός. Μέσα σ’ αυτό το σύστημα λοιπόν, δεν χωράνε δικαιώματα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Τα μνημόνια μπορεί να “τέλειωσαν” όπως μας διαβεβαιώνουν τα κόμματα του συστήματος μα η επίθεση στο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών συνεχίζεται αμείωτη. Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για την επενδυτική αναβάθμιση της χώρας και όλος ο κυβερνητικός συρφετός να προπαγανδίζει τις “ευοίωνες” προοπτικές που ανοίγονται για τους εργαζόμενους, όμως η πραγματική εικόνα δεν μπερδεύει. Η ακρίβεια και η φοροληστεία εξανεμίζει από τις πρώτες κιόλας μέρες του μήνα το λαϊκό εισόδημα για τον κόσμο της δουλειάς. Οι μισθοί και τα μεροκάματα φτώχειας και τα επιδόματα πείνας δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες ζωής και χιλιάδες άνθρωποι οδηγούνται στο περιθώριο και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι παρών, τα εργατικά ατυχήματα στην ημερήσια διάταξη, ενώ οι ήδη ψηφισμένοι νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη επισφραγίζουν την ουσιαστική απαγόρευση της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης και νομιμοποιούν την κατάργηση του οκταώρου. Τα νοσοκομέια υπολειτουργούν και κάποια ετοιμάζονται για κλείσιμο ενώ η όποια δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το λαό θα πρέπει να ξεχαστεί.

Μέσα λοιπόν σ’ αυτές τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει παραπέρα μείωση των κρατικών δαπανών σχετικά με τα λαϊκά δικαιώματα, τις λεγόμενες κοινωνικές παροχές. Ακόμα μεγαλύτερη φοροληστεία 6.2 δις επιπλέον φόρους, 2,1% πρωτογενές πλεόνασμα, 3,01% του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες. Παράλληλα η κυβέρνηση έχει έτοιμα στο συρτάρι μια σειρά αντιλαϊκά νομοσχέδια όπως για το ασφαλιστικό, για την κατάργηση του άρθρου 16, ενώ οι φήμες για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 72 χρόνια δεν είναι εκτός πραγματικότητας. 

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος συμπληρώνεται με την πολιτική της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές, της μετατροπής της χώρας σε μια βάση από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και ορμητήριο για τους φονιάδες των λαών. Η Ελλάδα σύμφωνα με τον Μητσοτάκη έχει ταχθεί με την “σωστή πλευρά της Ιστορίας”, συμμετέχει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, μπλέκει την χώρα στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία, αγκαλιάζει το Νετανιάχου, το δολοφόνο του παλαιστινιακού λαού και εκθέτει τον λαό μας σε τεράστιους κινδύνους. Τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι της Σούδας, οι ράμπο κατακλύζουν την πόλη ενώ η κατασκευή του νέου ναυστάθμου στη Σούδα ετοιμάζεται. Αυτή την πολιτική στηρίζουν όλα τα κόμματα του συστήματος. 

Ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό για τη ζωή και το μέλλον τους από τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Οφείλουν να βρουν το κουράγιο να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους . Να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Είναι ο μοναδικός δρόμος ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα. Καμιά αυταπάτη για το ρόλο των ξεπουλημένων εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να οργανώσουν τους αγώνες. Καμιά ψευδαίσθηση για το ρόλο των ρεφορμιστών που δεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη κινήματος.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ 
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 

Χανιά 13/12/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου