Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Συγκέντρωση: ΤΡΙΤΗ 05/12, 7ΜΜ, ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ| Έξω το αεροπλανοφόρο Ford από τη Σούδα! Αλληλεγγύη στον Αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού !


Όπως ήταν αναμενόμενο με το πέρας της «εκεχειρίας» ο πόλεμος-η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται. Μόλις χτες πάνω από 200 οι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, από ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, με τη στήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, θέλει να αφανίσει έναν ολόκληρο λαό που ηρωικά αντιστέκεται στην 75χρονη κατοχή. 

Την ίδια στιγμή από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο ενημερωθήκαμε για την άφιξη του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ Gerard Ford. Γεγονός-πρόκληση για κάθε άνθρωπο που στηρίζει το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Προκλητικοί επίσης είναι οι απολογητές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που λένε ότι «ο ερχομός του αεροπλανοφόρου θα τονώσει την τοπική αγορά». Την ώρα που χιλιάδες Παλαιστίνιοι  έχουν χάσει τη ζωή τους, άμαχοι, παιδιά, νοσοκομεία και σχολεία βομβαρδίζονται με τη στήριξη των Αμερικάνων, μας ζητάνε να τους υποδεχθούμε! 

Η παρουσία του αεροπλανοφόρου ρόλο έχει να στηρίξει τα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή και την στήριξη στο έγκλημα των σιωνιστών που συντελείται στη Γάζα. Ενώ για τη χώρα μας είναι μία ακόμη απόδειξη της εμπλοκής της στον πόλεμο. Πέρα από τη μετατροπή της σε στρατιωτική βάση από άκρη σ’ άκρη, από τον Έβρο ως την Κρήτη. Μετά την παροχή και της Ελευσίνας, μετά τη στήριξη με κάθε τρόπο της κυβέρνησης στο Ισραήλ, ο ελλιμενισμός του αεροπλανοφόρου ενώ η σφαγή συνεχίζεται, έρχεται να υπογραμμίσει αυτή την επικίνδυνη πραγματικότητα για το λαό και τη νεολαία.

Η βάση της Σούδας αποτελεί για τις ΗΠΑ, το διαμάντι της Μεσογείου, και για αυτό αναβαθμίζεται συνεχώς και παρέχεται σπιθαμή προς σπιθαμή για στρατιωτική χρήση στο ΝΑΤΟ. Η πόλη μας από την άλλη έχει πολλές φορές χρησιμοποιηθεί ως Τρούμπα για την αναψυχή των στρατιωτών, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για εμάς που ζούμε εδώ. Η εμπλοκή από κάθε άποψη είναι δεδομένη, για αυτό είναι αναγκαίο να παλέψουμε ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Είναι αυτή η πολιτική που από τη μία μετατρέπει όλη τη χώρα σε βάση των ιμπεριαλιστών και από την άλλη τσακίζει δικαιώματα, καταχτήσεις, ληστεύει το λαϊκό εισόδημα μέσω της ακρίβειας.

Όλη η οργή που έχει εκφραστεί πλατιά ενάντια στο έγκλημα που συντελείται στη Γάζα, με τις διαδηλώσεις καταγγελίας της εισβολής, και η έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σε όλο τον κόσμο πρέπει να δυναμώσει. Ειδικά στη χώρα μας, η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη περνάει από την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που μπλέκει το λαό και τη χώρα στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Στην πόλη μας, άμεσα να καταγγείλουμε μαζικά την παρουσία του αεροπλανοφόρου των φονιάδων των λαών.

  • Έξω το αεροπλανοφόρο των φονιάδων από το κόλπο της Σούδας!
  •  Ο τόπος μας δεν είναι ορμητήριο θανάτου !Τα Χανιά δεν είναι Τρούμπα για τους φονιάδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!
  • Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή στη σφαγή στη Γάζα! Έξω οι Βάσεις από τη χώρα!
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος από τον Ιορδάνη ως τη Μεσόγειο!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
02/12/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου