Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Νεκρός ο 16χρονος Ρομά| ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 13/12, 18:30, ΠΛ.ΑΓΟΡΑΣ

Άλλη μια δολοφονία της αστυνομίας, του αστικού κράτους χωροφύλακα, αυτή τη φορά του 16χρονου Ρομά, γίνεται σε όχι τυχαίο πολιτικό χρόνο. Το ρατσιστικό υπόβαθρο που καλλιεργείται άλλωστε ενάντια σε κάθε αδύναμο από το ίδιο το σύστημα που καταδικάζει μεγάλα κομμάτια του λαού στη φτώχεια και την εξαθλίωση, είναι μια σημαντική αιτία της δολοφονίας όπως δίκαια καταγγέλλει ο ξεσηκωμός των Ρομά. 

Όμως το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης που μπλέκει τη χώρα ανοικτά στον πολεμικό σχεδιασμό των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και βυθίζει το λαό στη βαθειά φτώχεια και την ανέχεια μέσω της ακρίβειας- λεηλασίας μισθών και των συντάξεων, φτάνει να δολοφονεί εν ψυχρώ για άλλους λόγους.  Θέλει τη νεολαία και το λαό στο γύψο του νόμου και της τάξης και η ωμή βαρβαρότητα της αστυνομίας των ΗΠΑ είναι το πρότυπο, όπως και η συνολικότερη βαρβαρότητα και η φασιστικοποίηση που σε πλανητική κλίμακα συνοδεύει την άγρια επίθεση του κεφαλαίου στην εργασία και το ανθρωποσφαγείο του πολέμου των ιμπεριαλιστών.

Να γιατί είναι ελπιδοφόρο και άλλο τόσο αναγκαίο να  πυκνώσουν παραπέρα  και στη χώρα μας οι λαϊκές αντιστάσεις ενάντια στη λεηλασία του εισοδήματος των ανθρώπων της δουλειάς, την εμπλοκή στον πόλεμο και την κρατική καταστολή που στηρίζει κάθε έκφραση της αντιλαϊκής επίθεσης κεφαλαίου- κυβέρνησης- ιμπεριαλιστών.

Να κατέβουμε και σήμερα Τρίτη 13-12 στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς στη διαδήλωση καταγγελίας της εκτέλεσης με σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου  που έφυγε από τη ζωή στις 10 το πρωί. 

Να πάψει η συστηματική και προκλητική προσπάθεια αθώωσης του δολοφόνου και της δολοφονικής πολιτικής.

Αυτοί που τώρα δολοφονούν με του λαού την πάλη θα λογαριαστούν.  

Χανιά  13-12-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου