Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΗ | Η λαϊκή πάλη είναι ανάγκη ζωής και μπορεί να δυναμώσει


Δευτέρα 12 Δεκέμβρη 7.00μ.μ. αιθ. Λεκτόριο,
Μίνωος 31

 

Σ’ όλο τον πλανήτη το σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου αντιμετωπίζει ως αναλώσιμη τη ζωή των ανθρώπων της εργατικής τάξης και ευρύτερα των εργαζόμενων μαζών. Στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία οι νεκροί και οι σακατεμένοι και από τις δυο μεριές μετριούνται πλέον σε εκατοντάδες χιλιάδες, η Ουκρανία οδηγείται σε πλήρη καταστροφή και ολόκληρη η ανθρωπότητα ζει υπό το φόβο του πυρηνικού εφιάλτη.

 

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός όπως πάντα ποντάρει στον πόλεμο για την επιβεβαίωση, εμπέδωση και ενίσχυση της ισχύος του και κατά βάση μέχρι στιγμής μετράει κέρδη από το πιο επικίνδυνο ανθρωποσφαγείο μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ρώσικος ιμπεριαλισμός ρημάζει την Ουκρανία θεωρώντας ότι δεν έχει περιθώριο να χάσει έστω και αν έχει απέναντί του ολόκληρο το ΝΑΤΟ. Η γενικευμένη, βαθειά και αθεράπευτη κρίση του συστήματος γέννησε τον πόλεμο και ο πόλεμος βαθαίνει παραπέρα την κρίση και την απορύθμιση στον πυρήνα της λειτουργίας του, την ίδια την καπιταλιστική παραγωγή.

 

Η επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη- εργαζόμενους, που ήταν σε επιτάχυνση και πριν τον πόλεμο, τώρα ανεβάζει κλίμακα. Απειλεί πλέον και τους πιο στοιχειώδεις όρους ζωής ακόμη και στην Ευρώπη των μεγάλων εργατικών κατακτήσεων. Οι μισθοί λεηλατούνται από την ακρίβεια όπως και κάθε δικαίωμα (ασφάλιση, δωρεάν περίθαλψη, δωρεάν εκπαίδευση) που είχε κατακτηθεί σε προηγούμενες εποχές με αγώνες. Ξεκάθαρα στις μέρες μας νέοι γύροι αγώνων πρώτα- πρώτα για την Ειρήνη και τη Δουλειά με μισθό στο κόστος της ζωής και δικαιώματα, προβάλλει σαν επιτακτική ανάγκη για την ίδια τη ζωή. Η εκ νέου συγκρότηση της εργατικής τάξης για να ξαναγίνει κορμός της λαϊκής πάλης, είναι πάντα το κρίσιμο ζητούμενο για τη νέα εποχή ελπίδας και προοπτικής που μπορεί ν’ ανοίξει μέσα από τη μαζική λαϊκή πάλη για την ειρήνη, το μεροκάματο, τη ζωή. Δεν είναι αυτή μια εύκολη υπόθεση, μα είναι αναγκαία και εφικτή. Οι μαζικές διαδηλώσεις και απεργίες στην Ευρώπη όπως και στη χώρα μας στις 9 και στις 17 Νοέμβρη, δείχνουν τις διαθέσεις αγώνα αλλά και τις δυσκολίες και τα όρια των αρνητικών συσχετισμών που πρέπει να ξεπεραστούν.

 

Εμείς του ΚΚΕ(μ-λ) έχουμε ξεκάθαρο πως οι συσχετισμοί και η ίδια η ζωή και το μέλλον των ανθρώπων της δουλειάς, θα κριθούν για άλλη μια φορά στο πεδίο της ταξικής πάλης. Σ’ αυτό το πεδίο θέλουμε να επενδύσουμε όλες μας τις δυνάμεις και σ’ αυτό να συναντιόμαστε με όποιους άλλους με δοσμένη πάντα την αντίληψή μας, αυτή της κοινής δράσης. Αυτό θέλουμε να υπηρετήσει και η πρόταση συντονισμού και κοινής δράσης στα βασικά μέτωπα της λαϊκής πάλης που κατατίθεται κεντρικά από το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά  και προς τα κάτω. Οι δυνάμεις μας είναι λίγες, μα η προσπάθειά μας χρόνια τώρα εκτιμιέται στην πόλη μας και σ’ όλη τη χώρα.

 

Σε εποχές επικίνδυνες και σίγουρα δύσκολες είναι ανάγκη να δυναμώσουμε την προσπάθεια συμβολής στην υπόθεση της λαϊκής πάλης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση καλούμε κάθε εργαζόμενο νεολαίο και τίμιο αγωνιστή να συνδράμει. Αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να υπηρετήσει η πολιτική εκδήλωση της οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) στις 12 Δεκέμβρη,  όπου θα έχουμε την ευκαιρία ν’ ακούσουμε και συντρόφους του TKP/ML που με ανάλογες αντιλήψεις παλεύουν στην Τουρκία ενάντια στην εκμετάλλευση, το φασισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Θέλουμε μαζί τους να ενισχύσουμε τη θέση πως το δίκιο, η ειρήνη, η φιλία των λαών και η ελπίδα για το μέλλον, κατακτιούνται μόνο μέσα από τον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου…

 


               

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου