Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

6 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε : Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει


Στις 6 Δεκέμβρη 2008 ο 16χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από πυροβολισμό της αστυνομίας. Ήταν τότε που εργαζόμενοι και νεολαία έπρεπε να μπουν στο γύψο για να υποστούν τη λεηλασία του μόχθου τους, του μέλλοντος τους και το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας από τα μνημόνια που ακολούθησαν λίγο μετά.

Η δολοφονία έγινε στο πλαίσιο αποθράσυνσης του αστυνομικού κράτους που οικοδομούνταν συστηματικά από τότε για να αντιμετωπίσει την οργή του εχθρού λαού και της νεολαίας. Δεν έπαψε από τότε το πλαίσιο τρομοκρατίας και καταστολής.

Στις μέρες μας μπροστά στο νέο γύρο λεηλασίας μισθών – συντάξεων με την ακρίβεια και στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ αλλά και της εμπλοκής στους πολέμους τους, έχει προστεθεί ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο απαγόρευσης απεργιών, συνδικαλισμού και διαδηλώσεων και η κρατική τρομοκρατία είναι το βασικό στήριγμα απέναντι σε κάθε αμφισβήτηση του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Στις 9 Νοέμβρη στην απεργία και στις 17 Νοέμβρη, οι δρόμοι πλημμύρισαν με συνθήματα ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τη φασιστικοποίηση και φανερώθηκε πως η λαϊκή οργή ψάχνει δρόμους για να εκδηλωθεί αγωνιστικά. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως όσο δύσκολος και αν είναι ο δρόμος του αγώνα είναι αναγκαίος. Μπροστά στην ψήφιση ενός προϋπολογισμού που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο στερώντας το ίδιο το δικαίωμα της ζωής από νεολαία- εργαζόμενους και στους πολεμικούς κίνδυνους που ενισχύονται, η φετινή μέρα μνήμης της αστυνομικής δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα είναι χρήσιμο να μας βρει μαζικά στο δρόμο.

Το σύστημα αποφυλάκισε το δολοφόνο Κορκονέα και ενισχύει τη φασιστικοποίηση. Η νεολαία και όλος ο λαός να δυναμώσει την πάλη του έξω από εκλογικές αυταπάτες που την καθυστερούν και την αποπροσανατολίζουν.

Όλοι στη συγκέντρωση Τρίτη 6 Δεκέμβρη στις 6.00μ.μ. πλατεία Αγοράς

  • Στους δρόμους σπάμε την τρομοκρατία

  • Η νεολαία μαζί με τους εργαζόμενους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

  • Αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, για δικαιώματα, για ειρήνη και ζωή

Πρωτοβουλία Αντίστασης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου