Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Μαζικά στο δρόμο και στις 6 Δεκέμβρη.

Εκατοντάδες διαδήλωσαν στα Χανιά στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη.

Στη συγκέντρωση κυρίαρχη ήταν η παρουσία της νεολαίας, σπουδάζουσας και μη. Ρόλο στη μαζικότητα και στο μαχητικό κλίμα της πορείας έπαιξαν οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος με την απεργία στις 9/11 και στις 17 Νοέμβρη, καθώς και η δολοφονική ενέργεια των σερίφηδων της ΕΛΑΣ να πυροβολήσουν στο κεφάλι τον 16χρονο την προηγούμενη μέρα. Πάνω από όλα φαίνεται ότι κομμάτια νεολαίας ψάχνουν τρόπο να εκφράσουν την ασφυξία που νιώθουν από το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης που τους δολοφονεί καθημερινά το παρόν, την προοπτική, την ίδια τη ζωή.




Τα συνθήματα ενάντια στη κρατική τρομοκρατία  και  για την ανάγκη μαζικού αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυριάρχησαν στο αξιόλογο μπλοκ που συγκρότησε η Πρωτοβουλία Αντίστασης και οι Αγωνιστικές Κινήσεις. Στη διαδήλωση  που έκανε το γύρο του κέντρου συμμετείχαν  φοιτητικοί σύλλογοι με 2 πανό, η ΕΛΜΕ, το ΣΕΚ. Τα 2 μπλοκ του α/α χώρου έφυγαν από το σώμα της πορείας στη μέση της διαδρομής για να κάνουν την "επανάσταση τους" πηγαίνοντας προς το αστυνομικό μέγαρο, όπου είχαν στηθεί οι κλούβες της αστυνομίας. Η αναρχία για άλλη μια φορά εκτονώνει στο αντιμπατσικό με την πρακτική και τα συνθήματα την οργή της νεολαίας, αδυνατώντας  να δώσει αγωνιστική διέξοδο στις αγωνίες της. 

Την πραγματικότητα της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής και του πολέμου αντιμετωπίζει ο λαός. Ανάγκη ζωής να δυναμώσουν οι αγώνες απέναντι σε αυτή τη πολιτική, κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες που λειτουργούν παραλυτικά στη λαϊκή πάλη. Με όπλο το συντονισμό και τη κοινή δράση για να ξεδιπλωθούν οι αντιστάσεις στα βασικά μέτωπα πάλης. Αυτά θέλει να αναδείξει το ΚΚΕ(μ-λ) με την εκδήλωση του την επόμενη Δευτέρα 12/12 στις 7.00μ.μ.  στην αίθουσα Λεκτόριο (Μίνωος 31).Θα παρέμβουν σύντροφοι από το ΤΚP/ML.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου