Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ)| Αλληλεγγύη και συστράτευση με τον αγώνα των εργαζόμενων του νοσοκομείου Χανίων

 


Η πρόσφατη δημόσια καταγγελία των ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου Χανίων για τα τραγικά κενά στα επείγοντα (Τ.Ε.Π.) αλλά και στις κλινικές, αποκαλύπτει γλαφυρά πως οι εξοντωτικές συνθήκες της δουλειάς τους, λόγω ελλείψεων προσωπικού, παραλύουν  κυριολεκτικά τη δυνατότητα του νοσοκομείου να παρέχει την περίθαλψη που έχει ανάγκη και δικαιούται κάθε  εργαζόμενος, και κάθε άνθρωπος στο νομό μας. 

Χρόνια τώρα οι δαπάνες για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού κρίνονται σαν σπατάλες από την πολιτική των κυβερνήσεων που είναι ταγμένες να τα δίνουν όλα στο κεφάλαιο και όλα για το κεφάλαιο, Η κραυγή και ο αγώνας των ειδικευόμενων και όλων των εργαζόμενων του νοσοκομείου για μαζικές προσλήψεις και μισθούς που να καλύπτουν το κόστος της ζωής, είναι ανάγκη να ενωθεί με το δίκαιο αγώνα όλων των εργαζομένων για το μεροκάματο, για δικαιώματα και ιδιαίτερα για το δικαίωμα στην ίση – πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. 

Οι εργαζόμενοι στη Γαλλία, μα και στην Ισπανία και σε μια σειρά χώρες δείχνουν το δρόμο. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ αυτός είναι ο δρόμος των λαών. Καμιά εκλογική αυταπάτη, μόνο με αγώνα μπορεί ο κόσμος της δουλειάς να υπερασπιστεί τη ζωή και το δίκιο του. 

Χανιά 8-5-2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου