Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!


*Το αρθρο αναδημοσιεύτηκε απο τα Χανιώτικα Νέα

Mέσα σε μια έντονη προεκλογική περίοδο, το ντόπιο πολιτικό προσωπικό ψάχνει το νέο διαχειριστή της πολιτικής της εξάρτησης, της φτώχειας, του πολέμου και της εξαθλίωσης. Οι πιθανοί «σωτήρες» αραδιάζουν υποσχέσεις, ενώ η φτώχεια, η ακρίβεια και η ανεργία καλπάζουν και το λαϊκό σπίτι μπαίνει στο στόχαστρο των αρπακτικών. Οι εργοδότες και το κεφάλαιο προσπαθούν με κάθε τρόπο να μεταφέρουν και αυτοί με τη σειρά τους, τα κόστη και τη χασούρα στις πλάτες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους επεκτείνοντας την εργασιακή βαρβαρότητα. 

Επιπλέον, η κυβέρνηση νομιμοποιεί την επιδοματική πολιτική της πείνας και τη στολίζει με ψεύτικες υποσχέσεις για αυξήσεις στους μισθούς. Η προεκλογικού χαρακτήρα ανακοίνωση για αύξηση του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ψίχουλα, τα οποία θα εξανεμιστούν πριν προλάβουν να τα δουν στην τσέπη τους οι εργαζόμενοι. Από την άλλη η καταστολή και η τρομοκρατία αποτελούν τη βασική απάντηση σε όσους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν. Όλα τα παραπάνω συντελούνται σε μια περίοδο που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτος, ανεβάζοντας την επικινδυνότητα σε πρωτόγνωρα επίπεδα για την ανθρωπότητα.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα να μην μείνουμε με σκυμμένο το κεφάλι. Απέναντι στο σύστημα που μας ρημάζει τη ζωή να οργανωθούμε και να αντισταθούμε για μια ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Μέσα από τα σωματεία μας, τους συλλόγους μας, μέσα από τα όργανα πάλης μας, μαζί με τους συναδέλφους μας να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τους αυριανούς αγώνες μας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και για συλλογικές συμβάσεις. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην απεργία και στην διαδήλωση. Κόντρα στις λογικές της ανάθεσης. Κόντρα στις λογικές της απογοήτευσης και των εκλογικών αυταπατών. Κόντρα στην τρομοκρατία. Να πάρουμε κουράγιο και να διδαχτούμε από τους προηγούμενους αγώνες. 

Αυτή είναι η κατεύθυνση που προβάλλει το ΚΚΕ (μ-λ) στην εκλογική μάχη κόντρα στους εκλογικούς εκβιασμούς. Μια κατεύθυνση που καλεί τον λαό και την νεολαία να συνεχίσει την πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, την εξάρτηση, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, την καταστολή και μετά τις εκλογές.

Το ΚΚΕ (μ-λ) απευθύνεται στον λαό και ζητά την ψήφο του στις 21 Μάη για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης, για να γίνει συνείδηση των μαζών ότι για να ζήσουμε πρέπει ν’ αγωνιστούμε!

Γιατί η δύναμη δεν βρίσκεται στους “ισχυρούς”. Η δύναμη βρίσκεται στην εργατική τάξη, την νεολαία, το λαό, όταν οργανώνονται και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους! 

Μυρτώ Περάκη,
υποψήφια βουλευτής Χανίων ΚΚΕ (μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου