Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΥΩΤΗ, 07/09, 8μ.μ. στο ΛΙΜΑΝΙ ΣΟΥΔΑΣ


Καιρό τώρα πριν και μετά το έγκλημα του συστήματος στα Τέμπη, τα ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλλουν την αφόρητη εντατικοποίηση και την τρομοκρατία των πληρωμάτων καθώς και τους τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια χιλιάδων ζωών από την ξέφρενη ένταση για να μη χαθεί χρόνος ιδιαίτερα στη φόρτωση και τον απόπλου των πλοίων.

Η απάνθρωπη δολοφονία από τους σερίφηδες του «Blue Horizon» στον Πειραιά αποκαλύπτει τις πολλαπλές εκφράσεις της φασιστικοποίησης στις γαλέρες των πλοίων. Οι εκπρόσωποι της πολιτικής όλα στο κεφάλαιο όλα για το κεφάλαιο με δάκρυα υποκρισίας για άλλη μια φορά προσπαθούν να κρύψουν τον εγκληματικό χαρακτήρα που παίρνει πλέον αυτή η πολιτική σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πλοίο ή τρένο, στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες. Ακόμη και στα νοσοκομεία οι δαπάνες κρίνονται ως σπατάλες… Αυτοί που παράγουν τον πλούτο της κοινωνίας σε λίγο δε θα έχουν να φάνε ή να πληρώσουν το ηλεκτρικό, ενώ όπου φτωχός και αδύναμος και η μοίρα του σε κάθε έκφραση της ζωής. 

Όταν το επίσημο κράτος του κεφαλαίου πνίγει εκατοντάδες στην Πύλο, τότε οι κάθε λογής σερίφηδες θα ενθαρρύνονται στο πλαίσιο της γενικευμένης επελαύνουσας βαρβαρότητας του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Άλλωστε η απαξίωση της ζωής των φτωχών χρειάζεται στην εποχή ενός μεγάλου άδικου πολέμου, που η εξαρτημένη στον ιμπεριαλισμό αστική τάξη μπλέκει τη χώρα και το λαό όλο και πιο βαθιά. 

Σε τέτοιες συνθήκες η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι ανάγκη και μονόδρομος για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας. Εστίες αντίστασης και αγώνα ΠΑΝΤΟΥ κόντρα στην πολιτική της βαρβαρότητας του συστήματος της εκμετάλλευσης και του πολέμου.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  

ΧΑΝΙΑ 7-9-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου