Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Με λαϊκούς αγώνες να απαντήσουμε στη φασιστικοποίηση.


Η χθεσινή αποκάλυψη της κρατικής δολοφονίας του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη είναι γεγονός. Συγκλονίζει και αυτό με τη σειρά του την τοπική κοινωνία των Χανίων, τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου, τη νεολαία, συνολικά τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού σε όλη τη χώρα. Την ίδια στιγμή που μένετε το ξεκληρισμα ολάκερης της θεσσαλικής υπαίθρου και των ανθρώπων της, έργο εξ ολοκλήρου ταγμένο και χρεωμένο στην πολιτική όλα στο κεφάλαιο όλα για το κεφάλαιο, την ίδια στιγμή, που ανοίγει η συζήτηση για το νέο αντεργατικο νομοσχέδιο, την ίδια στιγμή που βαθαίνει και απλώνει η εμπλοκή της χώρας στο πολεμικό σφαγείο στην Ουκρανία. 



Η πραγματικότητα και αυτού του περιστατικού, μα και η πολιτική απόφαση με την οποία έγινε η προσπάθεια συγκάλυψης, ένα πράγμα υπογραμμίζει ξανά.


Η σκοτεινή εποχή είναι εδώ.

 Η αστική τάξη της χώρας θέλοντας να υπηρετήσει τα στενά ταξικά της συμφέροντα διαμορφώνει την πολιτική της ατζέντα, τους πολιτικούς της υπαλλήλους, το κράτος της και τους μηχανισμούς του, στα μέτρα και στα σταθμά του σήμερα.


 Η φασιστικοποίηση είναι επίσημη πολιτική γραμμή- αναγκαίο συμπλήρωμα, όχι μόνο στην Ελλάδα, όχι μόνο από το παρακρατικούς μηχανισμούς και τους φασίστες μα παγκόσμια σαν επιλογή εκ των ουκ άνευ για την παράλυση, υποταγή, τρομοκράτηση και περιθωριοποίηση των μαζών που δεν αντέχουν και δύστροπουν, αγανακτούν, ξεσπάνε και προσπαθούν να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ με βάση την ασφυκτική πίεση που διαμορφώνει η επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.


 Το δήλωσε και προεκλογικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη μπροστά στις δεύτερες εκλογές. "Μέσα στο κοινοβούλιο η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες αντιπολιτευτικές αμφιβολίες, μομφές για την πολιτική της γραμμή στη νέα τετραετία, θα επιδιώξει και θα πετύχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, θα είμαι είπε, πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων." 

Ένα πράγμα ακόμα δήλωσε λίγο παρακάτω.


Η βασική "αντιπολίτευση" που η αστική τάξη και οι ιμπεριαλιστές νιώθουν και ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι διαμορφώνει η πολιτική τους, είναι η λεγόμενη κατ αυτούς κοινωνική δυσαρέσκεια που και με τα γεγονότα του καυτού καλοκαιριού και φθινοπώρου που τρέχει, τρέφεται και διογκώνεται.


Επί λέξη φωτογράφισε την λαϊκή οργή και τις δυνατότητες της να δημιουργήσει πρόβλημα στις διαθέσεις του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών να συνεχίσουν το ξεδίπλωμα, βαθεμα και άπλωμα της αντεργατικης, αντιλαϊκής και πολεμοκαπηλης επίθεσης τους σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στην ίδια τη ζωή. 


Απέναντι σε αυτό το δίκαιο φόβο τους οργανώνονται.


Σε αυτό το πλαίσιο απαιτούν απ' την εργατική τάξη, τη νεολαία, ευρύτερα το σύνολο των λαϊκών μαζών, την πλήρη υποταγή στα κελεύσματα τους, στην αποδοχή του κόσμου της επελαυνουσας βαρβαρότητας.

Αυτό το πλαίσιο διαμορφώνει τις σύγχρονες αστικές "δημοκρατιες" τους.

Από την ιμπεριαλιστική Αμερική, έως την εξαρτημένη από τον ιμπεριαλισμό Ελλάδα και από τις χώρες τις Αφρικής, έως την Ασία. Σε όλο τον κόσμο.


Αυτό το πλαίσιο, αυτός ο κόσμος που διαμορφώνει το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικο σύστημα δεν εξανθρωπιζεται.


Κάθε άλλο, τα περιστατικά σαν αυτό στα Χανιά τώρα, προχθές στον Πειραιά θα πυκνώνουν όσο προχωράει, βαθαίνει και απλώνει η επίθεση των δυνάμεων του συστήματος.

 Όσο εντείνεται η αντεργατικη επίθεση που ξεθεμελιώνει, ωράρια και συλλογικές συμβάσεις που διαλύει μισθούς και μεροκάματα,  που βγάζει στην παρανομία την οργανωμένη πάλη.

Όσο καταστρατηγείται το λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές, το λαϊκό άσυλο και ορθώνονται συνεχώς ταξικοί φραγμοί και αποκλεισμοί στην εκπαίδευση. Όσο ξεκληριζεται η φτωχή αγροτιά. Όσο δολοφονούνται και πνίγονται της γης οι κολασμένοι. Όσο μένετε και αναβαθμίζεται ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός και το μακελεμα στην Ουκρανία, μα και στα άλλα εν δυνάμει θερμά πεδία της αναμέτρησης ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας και όχι μόνο,στα οποία η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, εμπλέκει το λαό και τη χώρα. Τόσο θα απαιτείται ο βουρδουλας και η αγριότητα με την οποία θα προσπαθούν οι από πάνω να πειθαναγκασουν την εργατική τάξη, την νεολαία, συνολικά το κόσμο της δουλειάς και του μόχθου και τα παιδιά του, να αποδεχτεί να παραμείνει στο περιθώριο, στην κατεύθυνση ανάσχεσης του οποίου ενδεχομένου να παίξουν οι μάζες ρόλο στις εξελίξεις αυτές.


Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσει η λαϊκή Αντίσταση και Πάλη.


Εδώ ήρθαμε ξανά, απέναντι σε μια ακόμα έκφραση της βαρβαρότητας του κόσμου που οικοδομούν οι δυνάμεις του συστήματος. Το ζήτημα της δολοφονίας ενός λαϊκού ανθρώπου από τους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους. Γεγονός που οφείλει να αναδειχθεί σαν τέτοιο που είναι. 


 Με αγώνες ενάντια στην ογκουμενη φτώχεια και ανέχεια, ενάντια στην δεδομένη ακρίβεια που θα γνωρίσει νέες μέρες δόξας όπως όλα δείχνουν. Με την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στο πολεμικό σφαγείο στην Ουκρανία και την απαίτηση της απεμπλοκής. Στη σύνδεση των μετώπων της πάλης και την αποκάλυψη με όρους πάλης του ποιόν έχουν οι λαϊκές μάζες απέναντι τους. Εκεί και μόνο εκεί στη Αντίσταση και την πάλη για το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.


Να μην περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης.

Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι. 

Με αγώνες να απαντήσουμε την κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης.


 Νίκος Κοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου