Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Ανταπόκριση απο την απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο ν/σχέδιο Γεωργίαδη


Με συμμετοχή περίπου 500 εργαζομένων και νεολαίας πραγματοποιήθηκε η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην πόλη των Χανίων. Εργατικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, εργαζόμενοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φοιτητές, συνταξιούχοι απέργησαν και διαδήλωσαν ενάντια στο νέο αντεργατικό τερατούργημα.

Απέναντι στη μαύρη πραγματικότητα που οραματίζεται το κεφάλαιο για την εργατική τάξη και τις εργαζόμενες μάζες αλλά και απέναντι στη κατάπτυστη στάση συνδικαλιστικών ηγεσιών οι οποίες αδιαφορούν για την οργάνωση και ξέσπασμα αγώνων ενώ σπέρνουν την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό και την υποταγή αναζητώντας ρόλο συμβουλάτορα για το σύστημα. 

Το μπλοκ της Ταξικής Πορείας έδωσε ηχηρό παρών με τα συνθήματα του, προσπαθώντας να αναδείξει την ανάγκη να δυναμώσουν οι αντιστάσεις ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους, τη νεολαία και συνολικά το λαό.

Η σημερινή απεργία αποτελεί μια θετική παρακαταθήκη για τους αυριανούς αγώνες που απαιτείται να δυναμώσουν, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να γίνουν πραγματικοί πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Γιατί μόνο οι ταξικοί εργατικοί αγώνες μπορούν να βάλουν φρένο σε αυτή την πολιτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου