Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Από την πορεία του Σαββάτου για τη κρατική δολοφονία του 58χρονου


 Αρκετά μαζική ήταν η μεσημεριανή πορεία του Σαββάτου με αφορμή τη δολοφονία του 58χρονου από τις δυνάμεις καταστολής. Παρά το γεγονός πως, από τη μεριά των δυνάμεων της αναρχίας και του εξωκοινοβούλιου οι μορφές και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων δεν έδωσαν τη δυνατότητα να εκφραστεί ευρύτερος κόσμος  αλλά και να αναδειχθεί η πολιτική που δένεται με τη φασιστικοποίηση, αρκετές εκατοντάδες διαδήλωσαν την οργή τους για το νέο έγκλημα. Άλλο ένα γεγονός δηλαδή που αποτυπώνει την σκοτεινή εποχή που διανύουμε και τη βαρβαρότητα του συστήματος, που ενώ τσακίζει τον κόσμο της δουλειάς, ψηφίζει νομοσχέδια για εργασία από ήλιο σε ήλιο, μας εμπλέκει στον πόλεμο και συνολικά φασιστικοποιεί και απαξιώνει τη ζωή του λαού. Με πανό παρέμβηκαν η Ανυπόταχτη Κρήτη, η Ανταρσία στα Χανιά, η Ρόζα νέρα , Το Σ.Μ.Τεχνικών και η Πρωτοβουλία Αντίστασης. Η προκήρυξη-κάλεσμα και για την επέτειο δολοφονίας του Φύσσα που μοιράστηκε, είναι η παρακάτω








ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ : 10 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του,

το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της εκμετάλλευσης

και του πολέμου κλιμακώνει τη φασιστικοποίηση και συνεχίζει να δολοφονεί


Παρά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής οι σχέσεις του Κασιδιάρη με ανώτατα κρατικά στελέχη και η άνεσή του μέσα από τη φυλακή να παρεμβαίνει , να στήνει και να ξεστήνει κόμματα και δημοτικές παρατάξεις, αποκαλύπτουν πως οι εγκληματικές φασιστοσυμμορίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά το μακρύ χέρι και η ανεπίσημη προέκταση του κράτους και του συστήματος της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της τρομοκρατίας του εχθρού λαού. Το ίδιο αποκαλύπτει η σχέση του επίσημου κράτους και όχι μόνο του Βελόπουλου με τους παραστρατιωτικούς «σερίφηδες» του Έβρου.

Το ίδιο αποκαλύπτει το κουκούλωμα σειράς «τυχαίων θανάτων», όταν δεν κυκλοφορήσουν βίντεο, όπως στην περίπτωση του Αντώνη Καρυώτη. Μα και τότε ακόμα θα πέσουν κάποια κεφάλια τάχα για την κάθαρση, όμως το σύστημα εξαγνισμένο θα κλιμακώνει τη βάρβαρη συμπεριφορά του απέναντι σε κάθε αδύναμο. Απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων που επιδιώκει το ακόμη πιο στυγνό ξεζούμισμά τους πυκνώνοντας συνεχώς τα λεγόμενα εργατικά ατυχήματα. Απέναντι και σε ανυποψίαστους άτυχους, σαν τον Κωστή Μανιουδάκη που ουσιαστικά δολοφονήθηκε από τη βάναυση, τραμπούκικη και τελικά δολοφονική συμπεριφορά της αστυνομίας στις Βρύσες Αποκορώνου, όπως αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες. Αν θυμηθούμε και τον πνιγμό των 800 στην Πύλο που το κράτος και η Frontex της Ε.Ε. αν δε προκάλεσαν, άφησαν να εξελιχθεί, αντιλαμβανόμαστε πως η βαρβαρότητα του πολέμου δεν περιορίζεται μόνο στο άδικο ανθρωποσφαγείο της Ουκρανίας με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους που αυξάνονται χωρίς σταματημό μιας και η γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση με αιχμή τη σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ κλιμακώνεται χωρίς σοβαρά σημάδια κάποιου τέλους.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου ξεκάθαρα πια πυκνώνει τα δεινά και απαξιώνει την ίδια τη ζωή για την εργατική τάξη και για όλο τον κόσμο της δουλειάς. Για την επιβολή αυτής της πολιτικής χρειάζεται τη φασιστικοποίηση για να αποκρούσει τις αντιστάσεις των λαών που έστω και αν καθυστερούν στο επίπεδο που απαιτούνται, θα πυκνώσουν αντικειμενικά μιας και οι λαοί θέλουν να ζήσουν.

Ο πυρήνας του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου θέλει τη νομιμοποίηση της πραγματικότητας των ατελείωτων ωρών δουλειάς χωρίς πενθήμερο και αργίες για να δώσει ώθηση σε ακόμη πιο εξοντωτική εκμετάλλευση. Ταυτόχρονα ωμά ενισχύει δραστικά τις απαγορεύσεις στο δικαίωμα στην απεργία. Στο ίδιο πλαίσιο πρόστιμα για αφισοκολλήσεις σε αριστερές οργανώσεις και χημικά ακόμη και στις διαμαρτυρίες στη Θεσσαλία που πνίγεται και οι φτωχοί αγρότες της οδηγούνται μαζικά στον αφανισμό μιας και η πολιτική όλα στο κεφάλαιο, όλα για το κεφάλαιο δεν πρόβλεψε αντιπλημμυρικά έργα ούτε μετά τον Ιανό. Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε όχι απλά οι δαπάνες για την πυροπροστασία, μα ακόμη και οι δαπάνες για τα νοσοκομεία, θεωρούνται σπατάλες….

Και όμως παρά το δημοσιονομικό στρίμωγμα των δημόσιων οικονομικών που επιδεινώνεται στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης μαζί με την τυχοδιωκτική εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, η ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου καλά κρατεί. Σε κάθε περίπτωση τα συμφέροντά τους θέλουν να διαφυλάξουν γι’ αυτό τσαλαπατάνε τη ζωή του λαού, τον τρομοκρατούν ακόμη και τον δολοφονούν. Να γιατί ο δρόμος της αντίστασης στην καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση της ζωής και δίκιου μας.


  • Να μην επιτρέψουμε τη συγκάλυψη της δολοφονίας του Κ. Μανιουδάκη.

  • Ο Παύλος Φύσσας ζει.

  • Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί.

Διαδήλωση Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 7.00μ.μ πλατεία Αγοράς.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΧΑΝΙΑ 15-9-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου