Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Προβολή ντοκυμαντερ- Συζητηση| Παρασκευή 16/02, 7μμ. Εργατικό κέντρο

        Η γενοκτονία των Παλαιστινίων συνεχίζεται και το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ ετοιμάζεται να επέμβει με χερσαίες δυνάμεις στη Ράφα, όπου είχε εκδιώξει πάνω από 1.000.000 Παλαιστίνιους, υποτίθεται για να είναι «ασφαλείς».

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη των κομμάτων του συστήματος εμπλέκει τη χώρα στα φονικά σχέδια των Ισραήλ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Η «σωστή πλευρά» της ιστορίας που συμμετέχει η αστική τάξη της χώρας, η εμπλοκή δηλαδή  στα σχέδια και πολέμους των ιμπεριαλιστών είναι βαμμένη με το αίμα των λαών από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, την Ουκρανία, μέχρι τη Γάζα. Η χώρα έχει μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, σε μια απέραντη βάση εξόρμησης των φονικών τους όπλων. Η αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά θάλασσα είτε με τις ΗΠΑ είτε με την Ε.Ε αποτελεί άμεση συμμέτοχη στους πολέμους των ιμπεριαλιστών και φέρνει νέους κινδύνους για το λαό μας.

 Επιτακτική είναι η ανάγκη να δυναμώσει το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον τόπο μας και να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο. Αυτή είναι και η πραγματική αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης που παλεύει για λεύτερη πατρίδα.


GAZA FIGHTS FOR FREEDOM” (2021)

«Οι αγώνες στη Γάζα για ελευθερία»

Το ντοκιμαντέρ της Abby Martin αναφέρεται στις διαδηλώσεις της Μεγάλης Πορείας Επιστροφής, οι οποίες πραγματοποιούνταν κάθε βδομάδα από το Μάρτιο του 2018 ως το Δεκέμβριο του 2019.    

 Επίσης κάνει αναδρομή στην Ιστορία της Γάζας στο παρελθόν από το 1948 και προβάλλει σπάνιο αρχειακό υλικό. Το ντοκιμαντέρ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Abby Martin με ομάδα δημοσιογράφων στη Γάζα αφού η κυβέρνηση του Ισραήλ της απαγόρευσε την είσοδο στη Γάζα.   

** ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ **

     Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α   Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ 

Χανιά, 10-02-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου