Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Συγκέντρωση Σάββατο 24/02, 12μμ, πλ. Αγοράς| Αλληλεγγύη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση-Μαζικός αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Όλοι στη συγκέντρωση, Σάββατο 24 Φλεβάρη , 12 μεσ. Πλ. Αγοράς  

Η γενοκτονία των Παλαιστινίων συνεχίζεται από το  φασιστικό- σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ με την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Αγγίζουν τις 30.000 οι καταγεγραμμένοι νεκροί! Χιλιάδες τραυματίες και άγνωστος αριθμός καταπλακωμένων  κάτω από τα χαλάσματα!  Την ίδια ώρα που  η πείνα, η δίψα και οι αρρώστιες  θερίζουν όσους  γλιτώνουν από τους βομβαρδισμούς, το Ισραήλ  ετοιμάζεται να επέμβει  με χερσαίες δυνάμεις  στη Ράφα,  εκεί  όπου έχει εκτοπίσει  πάνω από 1.000.000 Παλαιστίνιους αμάχους, υποτίθεται για να είναι «ασφαλείς». Η ναζιστική θηριωδία σε επανάληψη! Ταυτόχρονα  οι μαζικές συλλήψεις, οι έφοδοι στα σπίτια,  οι δολοφονίες και το άγριο χτύπημα των διαδηλώσεων περιμένουν του Παλαιστίνιους στη Δυτική ¨Όχθη, που αντιστέκονται μαζικά και εκφράζουν την αντίθεση τους  στην επιδρομή στη Γάζα.

Την ίδια ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μετράει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, ο πυρηνικός όλεθρος πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, οι ιμπεριαλιστές δε θα διστάσουν να ανοίξουν κι άλλο  περιφερειακό πόλεμο αν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους! ΗΠΑ και  Μ. Βρετανία βομβαρδίζουν  πόλεις της Υεμένης κλιμακώνοντας τη σύγκρουση στην περιοχή. Από κοντά και η Ευρωπαϊκή Ένωση που  στέλνει  πολεμικά πλοία στην Ερυθρά θάλασσα με το ψευδώνυμο ΑΣΠΙΔΕΣ προκειμένου να έχει λόγο στην όποια «μοιρασιά». Το επιχειρησιακό κέντρο της αποστολής θα είναι στη Λάρισα, ενώ ήδη στο λιμάνι της Σούδας  βρίσκεται γερμανική φρεγάτα και αναμένονται τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία.

Μπροστά σ’ αυτή την επικίνδυνη για τους λαούς κατάσταση, η κυβέρνηση της Ν.Δ, και  τα κόμματα του συστήματος  δηλώνουν  ότι είναι πρόθυμοι να  σταθούν με τα συμφέροντα  των ιμπεριαλιστών. Στηρίζουν πολιτικά και στρατιωτικά το φασιστικό-σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ στο έγκλημα που διαπράττει απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. Η χώρα έχει μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, σε μια απέραντη βάση εφόρμησης των φονικών τους όπλων από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Η κυβέρνηση κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας  στον πόλεμο με την αποστολή  της  φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα  και την ανάληψη της διοίκησης των φρεγατών που θα σταλούν εκεί. Έχει  ήδη δηλώσει ότι θα συμμετέχει με άλλη φρεγάτα στις πολεμικές επιχειρήσεις  των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας. Η ανιστόρητη  εξαρτημένη αστική τάξη της χώρας για να «ικανοποιήσει» τις μωροφιλοδοξίες της σέρνει το λαό και τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους. Σκορπάει δισεκατομμύρια σε εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό συνολικά, φτώχεια, εξαθλίωση και ζωή χωρίς δικαιώματα. 

Επιτακτική είναι η  ανάγκη να δυναμώσει  το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον τόπο μας και  να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας  στον πόλεμο. Αυτή είναι και η πραγματική αλληλεγγύη στο ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!

  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ!
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ!
  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

                                                                                                                                                                                                           Χανιά, 21-02-2024

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου