Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στην TELEPERFORMANCE

Με αιχμή τα αιτήματα για αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερους εργασιακούς όρους, οι εργαζόμενοι στην TELEPERFORMANCE απέργησαν και στα Χανιά με μαζικότητα για δεύτερη φορά μέσα στο μήνα στις 19/02 -μετά και την απεργία τους στις 08/02- αποδεικνύοντας ότι το κυβερνητικό αφήγημα περί «ανάπτυξης για όλους» και για «πολλές και καλές δουλειές» είναι απλά κούφια λόγια. Η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους -και αυτού του κλάδου- είναι ακριβώς η αντίθετη. Δουλειά όλη μέρα σε σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, στα οποία οι εργαζόμενοι δουλεύουν μέχρι εξόντωσης, με εντατικοποίηση και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Και όλα αυτά για ένα κομμάτι ψωμί που δεν επαρκεί για όλο το μήνα, για την κερδοφορία των αφεντικών. Και παράλληλα, ποινικοποιείται ο συνδικαλισμός, απολύονται και διώκονται συνδικαλιστές και αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι, με σκοπό την πλήρη πάταξη των εργατικών αγώνων. 

Η εργοδοσία λοιπόν αξιοποιεί το σύνολο των αντεργατικών νόμων για να ξεσαλώσει σε βάρος των εργαζομένων της. Οι συνθήκες εργασίας σε αυτές τις εταιρείες, αλλά και συνολικά στον κλάδο, είναι απαράδεκτες: μισθοί ψίχουλα, μηνιαίες ή ολιγόμηνες συμβάσεις, ξεχειλωμένα ωράρια, εντατικοποίηση, stand-by, τρομοκρατία, μαζικές απολύσεις διαμορφώνουν ένα τοπίο εργασιακού μεσαίωνα με το οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά. Παράλληλα, η TELEPERFORMANCE εφαρμόζοντας το καθεστώς «βίζας ειδικού σκοπού» για τους εργαζόμενους εκτός Ε.Ε. η οποία απαγορεύει την εργασία σε άλλον εργοδότη, τρομοκρατεί τους εργαζόμενούς της χρησιμοποιώντας την απειλή της απέλασης που θα επέλθει εάν απολυθούν.

Ταυτόχρονα, η ακρίβεια και οι συνεχιζόμενες αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, βενζίνη, ηλεκτρικό και αέριο καθώς και στο κόστος στέγασης λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα και μας βυθίζουν ολοένα και περισσότερο στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Οι δήθεν αυξήσεις μισθών και ξεπάγωμα των τριετιών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ είναι στην πραγματικότητα μειώσεις. Και αυτό γιατί με αυτά τα χρήματα, μπορούμε να αγοράσουμε λιγότερα από πέρσι.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να συναντηθούν, να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν θέλουν, ούτε μπορούν να οργανώσουν αυτόν τον αγώνα. Η μόνη λύση για τους εργαζόμενους είναι να οργανωθούμε, να γραφτούμε μαζικά στα σωματεία μας, να μαζικοποιήσουμε τις συνελεύσεις μας. Να φτιάξουμε νέα σωματεία και επιτροπές όπου χρειάζεται. Μέσα από την συσπείρωση στα συλλογικά μας όργανα, με μαζικό απεργιακό αγώνα μπορούμε να βάλουμε φρένο σε ό,τι μας επιβάλλουν, να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε και να υπερασπιστούμε την ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 5ΘΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ 8ΩΡΟ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου