Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30π.μ Πλ. ΑΓΟΡΑΣ

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  για να εκδηλώσουμε ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ! Ήδη για βδομάδες οι αγρότες έχουν βγει μαζικά στα μπλόκα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε που τους έχει ρημάξει τη ζωή. Οι φοιτητές με καταλήψεις και διαδηλώσεις παλεύουν για να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που στοχεύει στην κατάργηση του δικαιώματος στις δωρεάν σπουδές και στο χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών στο χώρο των σπουδών.

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι βιώνουν αφόρητες συνθήκες στη δουλειά και στην καθημερινότητα τους, την ίδια ώρα που προσπαθούν να βγάλουν τον μήνα με μισθούς που φτάνουν μόνο για τις πρώτες μέρες, ενώ η ακρίβεια καλπάζει. Η κυβέρνηση μας καλεί να αποδεχτούμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αφού δεν αντέχει η οικονομία τους, την ίδια ώρα που θησαυρίζει το κεφάλαιο και ξοδεύει το 3,5% του ΑΕΠ σε στρατιωτικές δαπάνες, δεκάδες δις για τα F-35 και άλλα εξοπλιστικά προγράμματα. 

 Η λεγόμενη ανάπτυξη που παινεύεται η κυβέρνηση της ΝΔ προϋποθέτει δουλειά χωρίς δικαιώματα, μέχρι τα βαθειά γεράματα, εντατικοποίηση και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας με εργαζόμενους αναλώσιμους που θα θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γι’ αυτό προωθεί το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο και χτυπάει ότι έχει απομείνει από τη δωρεάν περίθαλψη (απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή και νέο «ΕΣΥ»).Παράλληλα ποινικοποιεί το συνδικαλισμό, σέρνει στα δικαστήρια απεργούς, χτυπά με τα ΜΑΤ τις διαδηλώσεις, εισβάλει στα Πανεπιστήμια με τις δυνάμεις καταστολής για να χτυπήσει τις φοιτητικές καταλήψεις. 

Οι αγώνες της αγροτιάς στη χώρα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, το κίνημα της σπουδάζουσας νεολαίας, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή αντίσταση σ’ όλο τον κόσμο, στέλνουν μήνυμα ελπίδας ότι οι εργαζόμενοι, οι λαοί θέλουν να ζήσουν ζωή με δικαιώματα. Παρά τις συκοφαντίες και την κρατική καταστολή επιμένουν να αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Αυτοί οι αγώνες έχουν απέναντι τους όχι μόνο την κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, φασιστικά μορφώματα) που στηρίζουν την πολιτική της, αλλά και την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που όχι μόνο έχει απορρίψει κάθε αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική αλλά είναι σταθερά στυλοβάτης του συστήματος. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των ρεφορμιστών, γιατί την ίδια ώρα που μιλάνε για αγώνες, με την πολιτική τους έχουν διαλύσει τα σωματεία, ενώ η μεγάλη τους αγωνία δεν είναι το πως θα ενωθούν αυτοί οι αγώνες σε ένα μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά το πως θα εξαργυρωθούν στις κάλπες των επερχόμενων ευρωεκλογών.    

Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!

Να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε με μια φωνή  οι εργαζόμενοι φοιτητές και οι αγρότες! Να συνεχιστούν οι αγώνες για τα δικαιώματα μας στη δουλειά, στις σπουδές και στη ζωή!

• ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !

• ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

• ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ

• ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ    

                                                                                                                 Χανιά, 26-02-2024

Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α     Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου