Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Η ελπίδα και η προοπτική στους μαζικούς αγώνες λαού και νεολαίας-Όλοι στη συγκέντρωση Παρασκευή 5/3, 4.00μ.μ., πλατεία Αγοράς

Στην εποχή της επελαύνουσας καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας στη βάση των αρνητικών συσχετισμών για τους λαούς. Στη συγκυρία που η διαχείριση της πανδημίας εντείνει αφόρητα την εκμετάλλευση των εργαζόμενων και απλώνει τη φτώχεια, την ανεργία, μα και ευρύτερα το ζόφο στους από κάτω μέσα και από την κάθε λογής  διαστροφή του κόσμου των ισχυρών. Στη συγκυρία της ανελέητης επίθεσης του συστήματος που επιστρατεύει σαν βασικό της στήριγμα την ωμή κρατική καταστολή και τη φασιστικοποίηση. 

Σ’ αυτή τη συγκυρία η νεολαία με τόλμη και επιμονή ξεχύθηκε στο δρόμο για να αντισταθεί στους απροσπέλαστους πια ταξικούς φραγμούς που ορθώνει το σύστημα στο δικαίωμά της στις σπουδές αρνούμενη ταυτόχρονα την ανελευθερία, την πειθάρχηση και την υποταγή της.

Η νεολαία σ’ αυτή τη συγκυρία έσπασε το γύψο που θέλησε να επιβάλει στο λαό το σύστημα, την ίδια ώρα που μετατρέπει τη χώρα σε απέραντη βάση των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, δίνει δις για όπλα, μπλέκει τη χώρα στον πόλεμο και ανοίγει νέο κύκλο συντριβής των εργατολαϊκών δικαιωμάτων.  Έγιναν έτσι οι φοιτητικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως αλλά και ενάντια στη φασιστικοποίηση όπως εκδηλώνεται αυτές τις μέρες σε βάρος του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, σοβαρή παρακαταθήκη ευρύτερα για τη μαζική λαϊκή αντίσταση στην κατεύθυνση της ανατροπής της επίθεσης κεφαλαίου- κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών.  

Να γιατί στοχοποιούνται οι φοιτητές και οι αγώνες τους από την κυβέρνηση και το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Οι πρόσφατες προσαγωγές φοιτητών στην πόλη μας, μετά από εισβολή της αστυνομίας στα σπίτια τους, είναι άλλη μια πρωτόγνωρη πρόκληση της αστυνομοκρατίας που ζούμε πλέον και στα Χανιά. Πολύ περισσότερο η αστυνομοκρατία και καταστολή είναι καθεστώς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και όπου αλλού  εκδηλώνονται αντιστάσεις του λαού και της νεολαίας.

Δημοκράτες- εργαζόμενοι- νέοι και νέες

Η μαζική λαϊκή αντίσταση είναι απολύτως αναγκαία για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας. Γι’ αυτό πρέπει αποφασιστικά να αρνηθούμε το γύψο και την υποταγή στην αστυνομοκρατία. Οι φοιτητές και οι μαθητές έχουν δίκιο και οφείλουν να συνεχίσουν να παλεύουν για την ανατροπή των νόμων που τους φράζουν το δρόμο στις σπουδές, αλλά και συνολικότερα μαζί με το λαό για την ανατροπή της πολιτικής που θέλει πρώτα- πρώτα τη νέα γενιά στο γύψο για την άγρια εκμετάλλευσή της και ακόμη και κρέας για τα κανόνια του πολέμου που θρέφει ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός και ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων.

Φοιτητές – μαθητές – εκπαιδευτικοί- εργαζόμενοι όλοι στη συγκέντρωση του φοιτητικού συλλόγου την Παρασκευή 5-3-2021 στις 4.00μ.μ. στην πλατεία  της Αγοράς

  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ
  • ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ         ΧΑΝΙΑ 4-3-021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου