Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Από την πορεία στα Χανιά ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή- Παρέμβαση για τον ερχομό Eisenhauer στη Σούδα


 Αρκετές εκατοντάδες Χανιωτών κατέβηκαν ξανά στο δρόμο σήμερα στη διαδήλωση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή που έγινε με αφορμή τις αστυνομικές προκλήσεις στη Ν. Σμύρνη.

Όπως φαίνεται η κυβέρνηση αδυνατεί πλέον να συγκρατήσει τη λαϊκή οργή καθώς η αξιοποίηση του υπαρκτού και βάσιμου φόβου της πανδημίας πιάνει τα όριά της και ταυτόχρονα τα λαϊκά προβλήματα γίνονται εκρηκτικά. Δικαίως ευρύτερα στρώματα του λαού και της νεολαίας χρεώνουν στην κυβέρνηση και στο σύστημα τη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας.

Ένα χρόνο μετά φαίνεται πως οι χιλιάδες νεκροί και αυτοί που θα ακολουθήσουν είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που ακόμη και με ταξική τύφλωση δεν κάνει βήμα πίσω από τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση με σημαντική πλευρά της την κατάργηση του δικαιώματος στην περίθαλψη του λαού.

Δίπλα στην οργή για τους αβοήθητους ασθενείς στα παραλυμένα νοσοκομεία προστίθεται η οργή από τη φτώχεια, την ανεργία χωρίς επιδόματα και την ανελέητη εκμετάλλευση της εργοδοσίας.

Αν δυναμώσει η κατεύθυνση της μαζικής πάλης με πολιτικό στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, πράγμα που σ’ αυτή τη φάση μπορεί να υπηρετήσει η πάλη για την ανατροπή των νόμων Κεραμέως, τότε η αστυνομοκρατία και η καταστολή θα αποκαλυφθούν πως έχουν κοντά ποδάρια.

Αυτή τη δύσκολη κατεύθυνση υποστήριξε και σήμερα με τα συνθήματά του το μπλοκ της οργάνωσής μας, ενώ διακρίνονταν και για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. Παράλληλα μοιράστηκε προκήρυξη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για το αεροπλανοφόρο ΑΙΝΖΕΝΧΑΟΥΕΡ που θα ελλιμενιστεί σε λίγες μέρες στη Σούδα .

Ακούραστα με επίγνωση των αρνητικών συσχετισμών αλλά και με αισιοδοξία κόντρα σε λογικές απελπισίας και υποταγής οφείλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις υπαρκτές διαθέσεις αγώνα που καθώς φαίνεται παρά τα μεγάλα ελλείμματα μεστώνουν και δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Τρίτη 9-3- 2021


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου