Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Έξω το αεροπλανοφόρο από τη Σούδα


Τις προηγούμενες μέρες ο διοικητής και ο υποδιοικητής της αμερικάνικης βάσης της Σούδας επισκέφτηκαν διαδοχικά τον Δήμαρχο Χανίων και τον Αντιπεριφερειάρχη με στόχο την προετοιμασία υποδοχής για άλλη μια φορά του πυρηνοκίνητου τερατόπλοιου του στόλου των ΗΠΑ.

Από όσα έχουν ως τώρα δημοσιευθεί, γίνεται ξεκάθαρος ο κρίσιμος και επικίνδυνος ρόλος της Σούδας τόσο στην υποδοχή των αεροπλανοφόρων όσο και συνολικότερα στην εξυπηρέτηση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των αποδεδειγμένα μεγαλύτερων φονιάδων των λαών. Τα αεροπλανοφόρα και τα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ευθύνονται για εκατομμύρια νεκρούς, πρόσφυγες και σειρά κατεστραμμένων χωρών είτε έμμεσα με την ιμπεριαλιστική τρομοκρατία και τους πολέμους δια αντιπροσώπων, είτε άμεσα με τους πυραύλους και τις βόμβες τους. Το ματοκύλισμα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή καθώς και οι ανοικτές πληγές των πολέμων φέρουν τη σφραγίδα των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Στις μέρες μας ο σφοδρός ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ΗΠΑ- Ρωσίας θρέφει νέους γύρους πολεμικού ολέθρου από τα Βαλκάνια και μέσω της χώρας μας και της Τουρκίας μέχρι τη Μέση Ανατολή. Σ’ αυτό το πλαίσιο εξελίσσεται ο αντιδραστικός επικίνδυνος και επώδυνος για τους λαούς ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας- Τουρκίας . Οι δύο αστικές τάξεις μπλέκουν τυχοδιωκτικά τις δύο χώρες στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό καθεμιά με τον τρόπο που νομίζει ότι θα υπηρετήσει τα συμφέροντά της για κάποιο ρόλο στην περιοχή.

Και οι δυο λαοί αφήνονται στο έλεος της πανδημίας χωρίς δαπάνες για περίθαλψη καθώς και στην πιο άγρια φτώχεια, την ώρα που δαπανούνται δις για όπλα που μόνο θάνατο και καταστροφή θα φέρουν στους λαούς. Ας μη τολμήσουν οι οποιοιδήποτε ντόπιοι παράγοντες του αστικού πολιτικού προσωπικού να αποδείξουν ξανά το λακεδισμό τους μιλώντας για οφέλη της βάσης. «Οι βάσεις φέρνουν χούντες και πολέμους» βροντοφωνάζει ο λαός μας από τα χρόνια της Χούντας και την τραγωδία της Κύπρου. Σήμερα στην περιοχή γύρω από τη χώρα μας συνεχίζουν εκατομμύρια να ζουν τη φρίκη της προσφυγιάς, ενώ συνολικά οι λαοί υποφέρουν από τη επέλαση σ’ όλες τις χώρες της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Δημοκράτες- εργαζόμενοι- άνεργοι- νέοι και νέες . Ο μονός τρόπος για να μπει φρένο στα νέα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών είναι η πάλη των λαών με όρους φιλίας, αλληλεγγύης και αντιιμπεριαλιστικής ενότητας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι κρίσιμο στη χώρα μας Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ στην πολιτική που υπηρετεί τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και εμπλέκει τη χώρα μας στον πόλεμο. Ο ελλιμενισμός αεροπλανοφόρων του καρκίνου και του θανάτου στη Σούδα συνολικά η λειτουργία της βάσης αλλά και τα δις για όπλα, η αύξηση της θητείας, ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός φέρνουν τον πόλεμο.

Όπως είδαμε πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη και όπως βλέπουμε συνεχώς στη Σούδα η χώρα γίνεται ξέφραγο αμπέλι των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ολοένα και περισσότερο μπαίνει επικίνδυνα στο στόχαστρο των ισχυρών ανταγωνιστών των ΗΠΑ. Αεροπλανοφόρα και άλλα τερατόπλοια στη Σούδα, πολεμικά αεροπλάνα, πυρομαχικά, βολές, ασκήσεις και άλλες δραστηριότητες της βάσης υποθηκεύουν από κάθε άποψη τον τόπο μας, είναι πηγή θανάσιμων κινδύνων χωρίς να λογαριάσουμε και την εμπλοκή στον πόλεμο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για όλους εμάς που δεν έχουμε δεύτερο σπίτι στα Λονδίνα και Ελβετίες.

Ας γίνει καθήκον του καθένα μας και πρώτα- πρώτα των δυνάμεων που αναφέρονται στο μαζικό κίνημα η πολιτική προετοιμασία για την κινητοποίηση ενάντια στον ελλιμενισμό του πυρηνοκίνητου ΑΙΖΕΝ ΧΑΟΥΕΡ που αναμέννετια τις επόμενες μέρες του Μάρτη. Ν’ αντισταθούμε στην πολιτική κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ και όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού που τυχοδιωκτικά μπλέκει τη χώρα στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί. Είναι οι φονιάδες ΝΑΤΟ- ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΧΑΝΙΑ 9-3-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου