Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης


Οι επικοινωνιακές κοκορομαχίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης θέλουν να αποπροσανατολίσουν τη δίκαιη οργή για τις οδυνηρές συνέπειες που έχει στη ζωή του λαού, η πολιτική όλα στο κεφάλαιο, όλα για το κεφάλαιο.

Χιλιάδες και χιλιάδες έχασαν αυτές τις μέρες το σπίτι, το βιός τους και την ίδια τη δυνατότητα να ζήσουν . Σ’ όλη τη χώρα οι άνθρωποι της δουλειάς ασφυκτιούν από την όλο και πιο στυγνή εκμετάλλευση και την απειλή της ζωής τους από τον κορονοϊό, τις φωτιές και τις πλημμύρες. Αντί για πυροσβέστες, γιατρούς και νοσοκόμους προσλαμβάνονται αστυνόμοι για την επιβολή του νόμου και της τάξης του συστήματος.

Του συστήματος που θέλει τους εργαζόμενους χωρίς ωράριο και με μισθούς πείνας, του συστήματος που λεηλατεί τη φύση, ερημώνει την ύπαιθρο και στοιβάζει τους εργαζόμενους, με όρους ασφυξίας, στις πόλεις τέρατα. Του συστήματος της καπιταλιστικής – ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας που ανοικτά πλέον στερεί την ίδια τη ζωή από τον εργαζόμενο άνθρωπο. Για τη νεολαία και τους εργαζόμενους δεν είναι μονόδρομος αυτό το σύστημα. Μονόδρομος είναι η μαζική αντίσταση και ο δρόμος του μαζικού αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας.

Η φετινή άνοιξη των αγώνων της νεολαίας έδειξε αυτό το δρόμο. Μόνο μέσα απ’ αυτό το δρόμο μπορούν σε μια πορεία ν’ ανατραπούν οι αρνητικοί συσχετισμοί για την εργατική τάξη και συνολικά για τη λαϊκή πάλη. Μόνο μέσα απ’ αυτό το δρόμο θα γίνει ξανά υπολογίσιμη η ζωή του λαού.

Όλη η Ελλάδα καίγεται και σε λίγο θα πλημμυρίσει. Όλη η Κρήτη απειλείται να γίνει νέα Μπέργκαμο, αφού πριν τα μέσα Αυγούστου οι ελάχιστες εντατικές έχουν γεμίσει.

Όχι δε μας καταράστηκαν οι θεοί. Όλα αυτά συμβαίνουν για να γίνουν οι πλούσιο πλουσιότεροι. Οι δαπάνες για τη δασοπυρόσβεση και για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού θεωρούνται σπατάλες. Το ίδιο οι συντάξεις και οι σπουδές των παιδιών. Στον κόσμο που στήνουν ισχύει «ο σώζων εαυτό σωθείτε», όμως για τους πολλούς δεν υπάρχει σωτηρία στην καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική ζούγκλα. Αντίσταση – Οργάνωση αυτός είναι ο δρόμος του λαού για να υπερασπιστεί τη ζωή και το δίκιο του. Δρόμος δύσκολος μα εφικτός και αναγκαίος!

Χανιά 10-8-2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου