Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σε επ’ αόριστο αναστολή εργασίας, όπως καταγγέλθηκε, τέθηκε εργαζόμενος στο δήμο Κισσάμου που δούλευε στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι’ επειδή δεν είχε εμβολιαστεί. Οι δήμοι λειτουργώντας σε όλα τα επίπεδα σαν το δεξί χέρι της κάθε κυβέρνησης έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου που προβλέπει αναστολή εργασίας, άρα παύση μισθού και ασφάλισης για εργαζόμενους που δουλεύουν σε δομές όπως «βοήθεια στο σπίτι»,γηροκομεία από 15 Αυγούστου. Το πρόβλημα δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό .Ήδη στο δήμο Χανίων τέθηκαν σε υποχρεωτική άδεια άλλοι 14 εργαζόμενοι από 16 /8 και φυσικά θα τεθούν σε αναστολή μόλις τελειώσει η άδεια τους .Αντίστοιχη απόφαση θα ισχύσει από 1/9 σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία .Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που οι ελλείψεις σε προσωπικό τόσο στους δήμους ,αλλά και στα νοσοκομεία είναι τεράστιες όπως επανειλημμένα έχουν καταγγείλει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι , ενώ η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει μόνιμο προσωπικό.

Τους επόμενους μήνες θα λήξουν εκατοντάδες συμβάσεις εργαζομένων που κρατιούνται χρόνια σε ομηρία . Υποκρίνεται η κυβέρνηση, όταν δηλώνει ότι θέλει να προστατεύσει το λαό από τον κορωνοϊό, όταν την ίδια ώρα οι συνθήκες εργασίας και τα μέσα προστασίας τόσο στους δήμους ,όσο και στα νοσοκομεία είναι άθλιες και εξαντλητικές. Όσο αφορά τη «βαριά βιομηχανία» του τόπου, τον τουρισμό, εκεί η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο ολόκληρο το νησί βούλιαξε φέτος από ξένους και ντόπιους επισκέπτες, μα τα ξενοδοχεία δούλεψαν με ακόμη πιο μειωμένο και κακοπληρωμένο προσωπικό χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας. Τα νοσοκομεία της Κρήτης είναι γεμάτα και το φθινόπωρο προβλέπεται πολύ δύσκολο για τους μη έχοντες.

Συκοφαντεί η κυβέρνηση και συνολικά το σύστημα το λαό και τη νεολαία, όταν μιλάνε για ατομική ευθύνη. Οι ίδιοι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι γιατί λειτουργώντας με βάση τη λογική του κέρδους δεν θέλουν να ξοδέψουν και να επενδύσουν για την προστασία του λαού, αλλά και για τον τρόπο που χειρίστηκαν τον ίδιο τον εμβολιασμό.

Για μας ένα είναι ξεκάθαρο. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό από τα χειρότερα. Μέσα από την ανάπτυξη της πάλης του, μέσα από ανυποχώρητους αγώνες .

Να γυρίσει άμεσα ο εργαζόμενος του Δ. Κισσάμου στην εργασία.

Να μην βγει κανένας εργαζόμενος σε αναστολή

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό.


Χανιά, 23/8/2021

                                                               ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου