Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Στην εγκληματική πολιτική τους να προτάξουμε τους αγώνες μας

Τι κι αν απο την αρχή της πανδημίας μετράμε 13.000 νεκρούς από κορονοιό. Τι κι αν τη χρονιά που μας πέρασε είχαμε 7.000 παραπάνω νεκρούς από άλλα αίτια σαν αποτέλεσμα της μετατροπής των νοσοκομείων σε μίας νόσου. Βλέπουμε πως η απαξίωση του συστήματος περίθαλψης από αυτή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και η εγκληματική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας συνεχίζει στην ίδια ρότα.

Ξανά συγχώνευση των χειρουργικών κλινικών και μετακίνηση της ορθοπεδικής κλινικής για το άνοιγμα της δεύτερης κλινικής covid στο νοσοκομείο Χανίων. Για άνοιγμα νεών κλινών κουβέντα, καλύτερα να ξεκλέψουμε μερικές απο εδώ και απο εκεί.

Για άλλη μια φορά η διαχείριση της πανδημίας θα γίνει με κόστος την χειροτέρευση της περίθαλψης των υπολοίπων ασθενών. Με τα κρούσματα να ξεπερνάνε καθημερινά τα 100 εδώ και μέρες και τους νοσηλεύομενους από covid να αυξάνονται συνεχώς, συνεχίζουν να μην παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο. Ούτε λόγος για προσλήψεις προσωπικού. Αντίθετα έχουμε ξεζούμισμα του ήδη υπάρχοντος που εδώ και ενάμιση χρόνο δουλεύει στο κόκκινο με κίνδυνο της υγείας του αλλά και της υγείας των ασθενών ενώ πάνω από 300 συμβασιούχοι του νοσοκομείου δουλεύουν με το φόβο της ανεργίας καθώς από Οκτώβρη ξεκινάνε να λήγουν οι συμβάσεις τους. Ακόμα και οι 12 ΜΕΘ-covid που πανηγυρίζει η διοίκηση ότι υπαρχουν είναι σε βάρος των καρδιολογικών και βαριά πασχόντων ασθενών.

Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Γι αυτό και προσπαθούν να ρίξουν όλο το βάρος στην ατομική ευθύνη. Λέει η κυβέρνηση πως είμαστε ανεύθυνοι την ίδια στιγμή που αυτή άνοιξε τον τουρισμό χωρίς κανένα μέτρο. Λέει πως ο κόσμος στοιβάζεται στις πλατείες ενώ στην πραγματικότητα αναγκάζεται να στοιβάζεται στα μέσα μεταφοράς και στους χώρους εργασίας. Δεν θέλουν να μείνει τίποτα την επόμενη μέρα της πανδημίας σαν δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη γι αυτό και όποιο μέτρο παίρνουν έχει τον χαρακτήρα του προσωρινού. Δεν λογαριάζουν καθόλου τις ανθρώπινες ζωές. Αυτό δείχνει η μέχρι τώρα διαχείριση της πανδημίας και οι εξαγγελίες για κλείσιμο νοσοκομείων, αυτό δείχνει η αντιμετώπιση των πυρκαγιών και η εγκληματική απαξίωση των πυρόπληκτων. Μας θεωρούν αναλώσιμους.

Μόνη μας διέξοδος είναι οι αγώνες μας. Εργαζόμενοι στην υγεία και ο υπόλοιπος λαός να διεκδικήσουμε από κοινού μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, μέτρα προστασίας, ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους. Να γυρίσουμε την πλάτη σε επίδοξους διαχειριστές που υπόσχονται άλλη διαχείριση με μία άλλη κυβέρνηση. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

 

                                             ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου