Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ μας μπλέκουν στο πόλεμο! Να αντισταθούμε!

 


Χιλιάδες στρατιώτες, τανκς, αεροπλάνα, πυραυλικά συστήματα ακόμα και πυρηνικά παίρνουν θέσεις μάχης γύρω από την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ κλιμακώνουν την προσπάθεια περικύκλωσης της Ρωσίας εντάσσοντας χώρες στο ΝΑΤΟ, απλώνοντας βάσεις δίπλα σε ρωσικές πόλεις και κάνοντας στρατιωτικές ασκήσεις. Από την άλλη η Ρωσία έχει συσσωρεύσει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία. Η κόντρα των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου έχει χτυπήσει κόκκινο! Οι κίνδυνοι για το λαό της Ουκρανίας μα και για τους λαούς όλου του κόσμου μεγαλώνουν!


Όταν:


Η βάση της Σούδας, σε απόσταση αναπνοής από τον χώρο που σπουδάζουμε, φιλοξενεί συχνά πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα και είναι βασικό ορμητήριο των ΗΠΑ στη περιοχή.


Η βάση της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιείται για την μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού μεγάλης κλίμακας κατευθείαν στο ''καυτό ''μέτωπο της Ουκρανίας.


Οι πρόσφατες συμφωνίες με ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ μετατρέπουν όλη πλέον τη χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και προβλέπουν μέχρι και αποστολή στρατιωτών στο Σαχέλ της Αφρικής.


Η εμπλοκή της χώρας στην αντιπαράθεση που εξελίσσεται μεγαλώνει συνεχώς...

...και μαζί με αυτήν οι κίνδυνοι για το λαό και την νεολαία!


Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος έχει δηλώσει ωμά πως «θα ξαναχύσουμε το αίμα μας για τις ΗΠΑ». Δε θα διστάσουν να στείλουν τη νεολαία να σκοτωθεί για τα συμφέροντα αυτών και των αφεντικών τους!


Η πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, μας θέλει το'' καλό παιδί της Δύσης'', έτοιμο για κάθε βρομοδουλειά. Θέλει όλη τη χώρα αμερικανική βάση και ας γίνεται έτσι στόχος των ρώσικων πυραύλων!


Γι’ αυτό την ίδια ώρα που πρέπει να ξεχάσουμε κάθε δικαίωμα σε σπουδές-υγεία-δουλειά, που πρέπει να χρυσοπληρώσουμε την ακρίβεια...

...η κυβέρνηση σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας δαπανά δις για rafale και πολεμικούς εξοπλισμούς!


Μας καλούν να αποδεχτούμε όχι μόνο μια ζωή χωρίς δικαιώματα, αλλά και μια ζωή αναλώσιμη και σε πολεμικούς σχεδιασμούς. Για αυτό μας λένε ότι εχθροί μας είναι οι γειτονικοί λαοί. Μας θέλουν έτοιμους να χύσουμε το αίμα μας για ''του αφέντη το φαί'.


Να αντισταθούμε!

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία φανερώνουν τους πολεμικούς κινδύνους που μας απειλούν. Μόνη διέξοδος για τους λαούς να δυναμώσει η αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη. Άμεσα να καταγγείλουμε την εμπλοκή της χώρας μας και την μετατροπή της σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών!

Να παλέψουμε για κοινό μέτωπο των λαών Ελλάδας-Τουρκίας και όλης της περιοχής των Βαλκανίων και της Α. Μεσογείου ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, να παλέψουμε για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με το λαό αφέντη στον τόπο του!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/2, 7μμ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου