Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Ανταπόκριση από τη σύσκεψη για τις βάσεις και την πολεμική εμπλοκή


Με τη συμμετοχή αξιόλογου αριθμού αγωνιστών, κυρίως είναι αλήθεια μελών και φίλων της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, πραγματοποιήθηκε η ανοικτή σύσκεψη για τις βάσεις και την εμπλοκή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ.

Η σύγκρουση έστω και αν δεν έχει άμεσα θερμή πολεμική κλιμάκωση, ανεβάζει το επίπεδο των πολεμικών κινδύνων για τους λαούς. Απ’ αυτή την άποψη η επιλογή της αστικής τάξης να στοιχήσει τη χώρα στο πολεμικό άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού γεννά θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας. Οι βάσεις γίνονται κυριολεκτικά για άλλη μια φορά, αλλά και όσο ποτέ πριν, του θανάτου. Μπλέκουν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, υποθηκεύουν το μέλλον τους και το μέλλον του τόπου.

Σ’ όλα αυτά καθώς και στην ανάγκη αντίστασης σ’ αυτή την πολιτική εμπλοκής υπήρξε συμφωνία από τους αγωνιστές και τις συλλογικότητες που μίλησαν. Συμμετείχαν με αντιπροσωπία η ROZA NERA , το ΣΕΚ, καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές, ενώ συμφωνία για συμμετοχή στη διαδήλωση που αποφασίστηκε για την Παρασκευή 11 Φλεβάρη μας διαμήνυσε και το ΠΑΚΣ. Οργανώσεις όπως το ΝΑΡ, που δε μπόρεσε όπως μας είχε πει να παραβρεθεί, θα καλεστούν να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Αυτό που τονίστηκε, πέρα από τις τοποθετήσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία και το ρόλο της χώρας, είναι πως ευθύνη για να προχωρήσουν την υπόθεση της αντιπολεμικής αντιβασικής πάλης έχουν αυτοί που πιστεύουν τη σοβαρότητα και την αξία αυτής της υπόθεσης. Ήδη η Πρωτοβουλία Αντίστασης κατέθεσε ένα πρώτο θετικό απολογισμό σ’ ότι την αφορά και με βάση τα μεγέθη της, γιατί κατάφερε ν’ ανοίξει τη συζήτηση στην πόλη για ένα δύσκολο αλλά και κρίσιμο ζήτημα που αφορά την υπόθεση της λαϊκής πάλης και την ίδια τη ζωή και το μέλλον του λαού και της χώρας μας.


Πρωτοβουλία Αντίστασης ΧΑΝΙΑ 5-2-2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου