Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Ανταπόκριση από την εκδήλωση για την πολιτική δίκη των 8 διαδηλωτών.

 


Μαζική και ενδιαφέρουσα  ήταν η εκδήλωση που διοργανώθηκε μπροστά στη δίκη των 8 στις 4 Νοέμβρη. Η εκδήλωση στο εργατικό κέντρο ήταν ένας σημαντικός σταθμός της καμπάνιας για την αθώωση των 8 διαδηλωτών ,για να αναδειχτεί η δίκη σε πλατύ κόσμο ως πολιτική μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και την απεργία.

Ιδιαίτερα σε μια συγκυρία που βαραίνει με ‘‘πολλά’’. Επιταχύνεται η  ληστεία  το λαϊκού  εισοδήματος  μέσω της ακρίβειας, και πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι από την εμπλοκή της χώρας στον άδικο αντιδραστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Οργιάζει η κρατική τρομοκρατία και καταστολή ,ενώ πολλαπλασιάζονται οι διώξεις σε απεργούς και διαδηλωτές. Και φυσικά με το δεδομένο ότι μπροστά υπάρχει η απεργία στις 9/11 που πρέπει να αποτελέσει μια μάχη για να ξεδιπλωθούν οι αγώνες του λαού απέναντι στη πολιτική της φτώχειας, της καταστολής, της πολεμικής εμπλοκής.

Στο πάνελ συμμετείχαν εκπρόσωποί από την Πρωτοβουλία Αντίστασης ,τη Ρόζα Νέρα, την Ανυπότακτη Κρήτη και την Ανταρσία στα Χανιά. Παρέμβηκε επίσης ο ενιαίος φοιτητικός σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Παρά τις διαφορετικές απόψεις που αναδείχτηκαν φυσιολογικά στη συζήτηση για μια σειρά ζητήματα του κινήματος, είναι σημαντική η κοινή τοποθέτηση όλων των ομιλητών για την ανάγκη να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης για τους 8,την ανάγκη να υπερασπιστούμε τη διαδήλωση  και την αγωνιστική πολιτική δράση. Την ανάγκη να παλευτεί με τους καλυτέρους όρους η μαζικοποίηση της συγκέντρωσης στις 4/11.

Η καμπάνια για την αθώωση  των 8 συνεχίζεται μπροστά στην έναρξη της δίκης στις  4 Νοέμβρη. Τη Τρίτη 1/11 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη πλατεία Αγοράς. Τη Τετάρτη θα δοθούν συνεντεύξεις τύπου από σωματεία και πολιτικές οργανώσεις. Τη Παρασκευή μέρα έναρξης της δίκης υπάρχει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα Δικαστήρια Χανίων στις 9πμ.Την ίδια μέρα έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων διευκολυντική στάση εργασίας ενώ πολλοί είναι οι μαζικοί φορείς που καλούν είτε με την υπογραφή τους στη κοινή αφίσα είτε με την έκδοση δικών τους ψηφισμάτων αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου