Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Ανταπόκριση από την πορεία του Πολυτεχνείου

 



Αναμενόμενα μαζική ήταν η φετινή διαδήλωση της 17 Νοέμβρη και στα Χανιά. Κοντά στους χίλιους έφτασαν οι νεολαίοι και οι εργαζόμενοι που βρήκαν άλλη μια ευκαιρία να διαδηλώσουν την οργή τους απέναντι στην επελαύνουσα καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα που απαιτεί την πείνα και το ξεπάγιασμα από τους όλο και πιο σκληρά εργαζόμενους, την ίδια ώρα που ο πόλεμος δεν είναι πλέον απλά εικόνα στις ειδήσεις.

Ωστόσο και η σημαντική απεργία στις 9-11 και η χθεσινή διαδήλωση δεν ανατρέπει τους αρνητικούς συσχετισμούς. Σ’ αυτή την πραγματικότητα όμως αποδείχτηκε τις τελευταίες μέρες ότι υπάρχουν διαθέσεις αντίστασης και ότι όποιοι θέλουν να μοχθήσουν υπηρετώντας αποφασιστικά μια τέτοια κατεύθυνση μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση όρων πάλης στους χώρους που ζει, εργάζεται και σπουδάζει η νεολαία και ο λαός. Από τις κεντρικές μάχες στις επιμέρους για να υπηρετηθούν ακόμη μεγαλύτερες κεντρικές κ.ο.κ.

Η 9 Νοέμβρη και η 17 Νοέμβρη σίγουρα διαμορφώνουν ένα καλύτερο κλίμα σ’ αυτή την κατεύθυνση. Κάτι τέτοιο ήταν εκτίμηση σε σειρά μαζώξεων και παρεμβάσεων της Πρωτοβουλίας Αντίστασης αλλά και συνολικότερα της παρέμβασης των μετωπικών σχημάτων που στηρίζει η οργάνωσή μας στα Χανιά. Ιδιαίτερα μια τέτοια συζήτηση με τη συμμετοχή κάποιων δεκάδων αγωνιστών έγινε στο πλαίσιο ανοικτής σύσκεψης της Πρωτοβουλίας Αντίστασης την Τρίτη 15 Νοέμβρη όπου τονίστηκαν τα εξής:

  • Η διαχρονική σχέση αλληλοτροφοδότησης των μετώπων πάλης του λαού.

  • Την ανάγκη να επιμείνουμε σήμερα να προτάσσουμε την ανάγκη των εργαζόμενων να διαμορφώσουν όρους πάλης κόντρα σε εκλογικές αυταπάτες μέσα από την πάλη για αυξήσεις στους μισθούς, αλλά και με επίμονη την προσπάθεια να αντιπαλευτεί η πρωτόγνωρη εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά μας με αφίσα, πανό, προκηρύξεις και συνθήματα στη χθεσινή πορεία συμβάλλαμε ν’ ακουστούν δυνατά και από πολύ κόσμο συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη σχέση του με το φασισμό. Ιδιαίτερα ενάντια στις βάσεις και στη φονική μηχανή των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ που η επιθετικότητά τους απειλεί την παγκόσμια ειρήνη μέσα από μια τερατώδη ανάπτυξη , που ανεβάζει κλίμακα, μ’ αφορμή την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σημαντική μετά από πολλά χρόνια η αποφασιστική παρέμβαση στη διαδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων στο Ρέθυμνο, όπου έχει προγραμματιστεί και εκδήλωση την Κυριακή 20 Νοέμβρη. Τα μικρά βήματα είναι εφικτά και παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς βάζουν παρακαταθήκες. Τέτοιες έβαλε και η 17 Νοέμβρη φέτος απέναντι σ’ ένα σύστημα βάρβαρο αλλά όχι παντοδύναμο.

Χανιά 18-11-2022



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου