Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Παρουσίαση ψηφοδελτίου του ΚΚΕ (μ-λ) στα Χανιά



Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρουσίασης:

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι,  στις εκλογές της 25 Ιουνίου, η ΝΔ επιδιώκει ισχυρή κυβέρνηση για να νομιμοποιήσει με τη λαϊκή ψήφο τη συνέχιση της άγριας αντιλαϊκής επίθεσης, που ήδη εξαγγέλλει κατ’ εντολή της Κομισιόν και του Στειτ Ντιπαρτμεντ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να παρουσιάζονται σαν οι εγγυητές μιας ισχυρής «αντιδεξιάς» αντιπολίτευσης.

Τι κι αν έχουν όλοι τους ψηφίσει και εφαρμόσει στις πλάτες του ελληνικού λαού σκληρά μνημόνια;Τι κι αν έχουν ψηφίσει μαζί στη Βουλή τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιλαϊκών –αντιδραστικών νόμων όλη την προηγούμενη τετραετία; Τι κι αν έχουν όλοι μαζί μετατρέψει τη χώρα μας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση και υπηρετούν μια επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια τους από την Ουκρανία ως τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο; Τι και αν το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας από το δυτικό μπλοκ μας φέρνει πιο κοντά στον όλεθρο και το γενικευμένο μακελειό σε περίπτωση που οξυνθεί περισσότερο και γενικευθεί η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ με τη Ρωσία; Κοινός στόχος όλων αυτών των κομμάτων με τη βοήθεια και μικρότερων κομμάτων που είναι ακροδεξιά ή και ψευτοαριστερά δεκανίκια του συστήματος είναι η υποταγή της εργατικής τάξης και του λαού μας στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και τον καπιταλιστικό μεσαίωνα.

 Κόντρα σε όλους αυτούς..

 Ο λαός θέλει να ζήσει, θέλει την ειρήνη, θέλει να έχει δουλειά και ελευθερίες.

Θέλει εισόδημα που να καλύπτει όλες του τις ανάγκες. Θέλει να έχει υγεία, δωρεάν περίθαλψη, δωρεάν παιδεία, και πλείστα κοινωνικά αγαθά. Στο κάτω –κάτω τα δικαιούται γιατί είναι αυτός που δουλεύει και παράγει όλον τον πλούτο της κοινωνίας .

Δεν υπηρετούν αυτές τις λαϊκές ανάγκες τα κυρίαρχα κόμματα, γιατί απλά δημιουργήθηκαν για να υπηρετήσουν το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Αυτά που θα φέρουν και μετά της 25 Ιουνίου είναι το βάθεμα της φτώχειας, κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, φασιστικοποίηση, τρομοκρατία, καταστολή. Λεηλασία και ληστρικό ξεπούλημα της χώρας. ΠΟΛΕΜΟ.

Θέλουν τους εργαζόμενους και τους νέους, σύγχρονους δούλους σε μια χώρα που λεηλατείται από ντόπια και ξένα αφεντικά .

Το ΚΚΕ(μ-λ) έδωσε την πολιτική μάχη στις 21 Μάη. Στηριζόμενο αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς, τις οικονομικές δυσκολίες, τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς από τα ΜΜΕ, τις απειλές και τους τραμπουκισμούς φασιστοειδών, κατάφερε να ενισχυθεί εκλογικά από χιλιάδες ψηφοφόρους, σαν αναγνώριση των πολιτικών του θέσεων και λόγω της συνεχούς παρέμβασης και δράσης του στο εργατολαϊκό και αντιπολεμικό – αντιβασικό κίνημα. 

 Το ΚΚΕ(μ-λ) συνεχίζει τον πολιτικό αγώνα συμμετέχοντας και στις εκλογές της 25 Ιούνη, για να προβάλλει ακόμα πιο αποφασιστικά τις θέσεις και τις προτάσεις του στο λαό. 

Επιμένουμε να δηλώνουμε ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα από την κάλπη. 

Το σύστημα μέσω των κυριάρχων κομμάτων του, επιδιώκει να τρομοκρατηθεί ο λαός σε τέτοιο βαθμό που να μην αμφισβητήσει ξανά την κυριαρχία του. Θέλει το λαό να ξεχάσει την πραγματική του δύναμη που τόσες και τόσες φορές στην ιστορία έχει δείξει και έχει επιτύχει νίκες, κατακτήσεις και ιστορικές ανατροπές.

Θέλει το λαό στο περιθώριο των εξελίξεων, να παρακαλεί για επιδόματα ψίχουλα, κοινωνικά  παντοπωλεία, καλάθια και συσσίτια.

Εμείς καλούμε το λαό να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι ανίκητο το σύστημα και αναπόφευκτη η νέα άγρια επίθεση του. Εμείς τον καλούμε ξανά και ξανά:

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ - Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ.

 Χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες.

Γιατί ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ. 

Πρέπει ο εργάτης, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο αγρότης, ο συνταξιούχος, ο νέος,

Να μην είναι απλά ψηφοφόρος. Είναι ανάγκη να οργανώνεται, ν’ απεργεί, να διαδηλώνει. Να γίνει πραγματική δύναμη υπεράσπισης και κατάκτησης δικαιωμάτων.

Γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.

Γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ.

Γιατί εκεί  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ.

Επιμένουμε ότι βασική προϋπόθεση για να νικήσει το ΔΙΚΙΟ είναι η ΟΡΓΑΝΩΣΗ του λαού εκεί που εργάζεται, σπουδάζει, κατοικεί. Με σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους, όργανα πάλης στα χέρια των εργατών, των αγροτών, των φοιτητών και όχι κυβερνητικά ή συνδιαχειριστικά παραρτήματα.

Επιμένουμε στην κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣΗ–ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και όχι της διαπραγμάτευσης και συνδιαλλαγής που οδηγούν στο συμβιβασμό και στην υποχώρηση.

Επιμένουμε στην πρόταση μας για ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ –ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ .

Είναι ανάγκη και υποχρέωση η σύγκλιση οργανώσεων και αγωνιστών που θέλουν να υπηρετήσουν τη λαϊκή υπόθεση να συμβάλλουν έμπρακτα στο να βγει μαζικά στον αγώνα λαός και νεολαία.

Μπροστά στην κάλπη της 25ης Ιούνη, το ΚΚΕ (μ-λ) απευθύνεται στον κόσμο του μόχθου και της δουλειάς και στη νεολαία και τους καλεί, να γυρίσουν την πλάτη στους κυρίαρχους, να αρνηθούν τις εκλογικές αυταπάτες και τις λογικές της ήττας. Να αψηφήσουν τους εκλογικούς εκβιασμούς και τα ψευδοδιλήμματα. Να στηρίξουν, να ενισχύσουν και στην κάλπη την κατεύθυνση που παλεύει το ΚΚΕ(μ-λ). Να δηλώσουν με την ψήφο τους, ότι θα είναι παρόντες και την επόμενη μέρα. Με την οργή τους. Με τα δίκια τους. Με τη συμμετοχή τους στους αγώνες που έρχονται. Για ζωή και δουλειά με δικαιώματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Για το μέλλον που μας αξίζει

 Υποψήφιοι  στην περιφερειακή ενότητα Χανίων:                    

       Κοκολαντωνάκης Νεκτάριος του Νικολάου

       Πατεράκη Σοφία του Εμμανουήλ

       Χαρτζουλάκης-Θάνος Νικόλαος του Ιωάννη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου