Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Αγρότη δε φτάνει ο μόχθος στο χωράφι έστω κι αν «ξεδιψάσει» ο κάμπος…


(Με αφορμή την καινούρια  δεξαμενή για τον κάμπο του Δυτικού Αποκόρωνα.)

 

Στο Νιο Χωριό, στο Στύλο και στους Αρμένους όλοι μπορούν ν’ αντιληφθούν πως αν δεν υπήρχε η εκδήλωση της «οργής του λαού» που εκφράστηκε με μαζική κινητοποίηση των αγροτών του κάμπου του Δυτικού Αποκόρωνα το καλοκαίρι πριν την πανδημία, τα υδρόμετρα θα συνέχιζαν να χρεώνουν τα υφάλμυρα νερά του Ζούρμπου σαν νερό άρδευσης όπως γίνονταν για χρόνια εν αγνοία των καλλιεργητών.

 

Άργησαν είναι αλήθεια οι παραγωγοί να μετρήσουν αγωγιμότητες, γιατί ποιος φαντάζονταν ότι ρημάξανε τον τσιμεντένιο αύλακα με το εξαιρετικό και δωρεάν  νερό των πηγών των Αρμένων για να μας πουλήσουν όπως συνέβη τα επόμενα χρόνια την  αλμύρα από το σύγχρονο μάλιστα κρατικό δίκτυο άρδευσης του ΟΑΚ Και όμως…. Ας είναι. Όμως δε μπορούμε να πούμε ότι τέλος καλό όλα καλά. Γιατί ένα ερώτημα είναι η δυνατότητα της δεξαμενής που θα φανεί κάποιον Αύγουστο με λειψυδρία. Και άλλο ένα ποια θα είναι στο μέλλον η τιμή του νερού όταν οι τιμές παραγωγού των προϊόντων σε βάθος χρόνου κάθε άλλο παρά είναι εγγυημένες με δοσμένη και την ενίσχυση της πολιτικής «όλα στο κεφάλαιο» που λεηλατεί το μόχθο και του αγρότη όπως πρώτα- πρώτα της εργατικής τάξης και όλων των ανθρώπων της δουλειάς.

 

Οι αγρότες παρά το ρήμαγμα της υπαίθρου και τη συστηματική λεηλασία του μόχθου τους όπως συμβαίνει εξ επανέκαθεν πειθαναγκάζονται σήμερα στους εκλογικούς αποπροσανατολισμούς και εκβιασμούς του συστήματος για άλλη μια φορά. Όμως πολύ γρήγορα όπως ξανά και ξανά η πραγματικότητα θα φουντώσει  την οργή τους παρά τα χαριτωμένα που ακούγονται πάντα λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

 

Οργάνωση – Αντίσταση δίπλα στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους της πόλης και ενάντια στην πολιτική της όποιας κυβέρνησης του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Αυτός είναι ο δρόμος και για τους αγρότες γιατί όπως λέγαμε και στις συνελεύσεις εκείνο το καλοκαίρι : Αγρότη δε φτάνει μόνο ο μόχθος στο χωράφι!

 

 Κοκολαντωνάκης Νεκτάριος, γεωπόνος καλλιεργητής αβοκάντο, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ(μ-λ)

Χανιά 9-06-2023

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου