Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Σύντομο σχόλιο πολλών δισεκατομμυρίων

Μετά την περίφημη έρευνα της Credit Suisse για την ανισοκατανομή του πλούτου (ξαναανακαλύπτοντας την Αμερική θα πουν μερικοί, άλλοι πάλι θα αναρωτηθούν για το αν ο όρος ''ανισοκατανομή'' μπορεί έστω και επιδερμικά να αγγίξει την πραγματική διάσταση της πραγματικότητας ), έρευνα πραγματοποιήθηκε και από την ελβετική τράπεζα UBS που αφορά τους δισεκατομμυριούχους ανά την υφήλιο. Έρευνες που από τη μια παρουσιάζουν με ένα ''ουδέτερο'' τρόπο το άνοιγμα της ψαλίδας πλούσιων φτωχών ( όχι ταξικές αντιθέσεις κεφάλαιου εργασίας, αυτά είναι ξεπερασμένα) και από την άλλη προσπαθούν να κατοχυρώσουν στις συνειδήσεις του κόσμου ότι  '' That's life! ", έτσι ήταν και θα είναι πάντα, ότι η ιστορία τέλειωσε με νικητή το σάπιο και εκμεταλευτικό αυτό σύστημα, αφού ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κακός και εκμεταλλευτικός κλπ κλπ.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, οι εταιρείες των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη τα τελευταία 15 χρόνια αυγάτισαν, έχοντας αποδόσεις σχεδόν διπλάσιες των μέσων εταιρειών στο χρηματιστήριο παγκόσμια.
Τα χρόνια 2013-2018 έχουμε τα εξής εντυπωσιακά:

Η περιουσία των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 34,5% φτάνοντας τα 8,5 τρις ( αυτό είναι 8,5 εκατομμύρια εκατομμυρίων... ανάσα... συνεχίζουμε).
Σε απόλυτο αριθμό οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν κατά 589 φτάνοντας το σύνολο των 2101, ενώ όπως περήφανα δηλώνει η έρευνα, οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν κατά 46% !!!
Πόση παραπάνω ισότητα και αναγνώριση του άλλου μισού του ουρανού αντέχετε κύριοι επικριτές?
Όσο αφορά τους κινέζους δισεκατομμυριούχους, τα χρόνια αυτά τριπλασιάστηκαν, με την περιουσία τους κοντά να αγγίζει το 1 τρις , συγκεκριμένα τα 982,4 δις (φήμες λένε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρέθηκαν και αυτοί στο διεθνές συνέδριο κομμουνιστικών κομμάτων)
Τέλος, έχει σημασία όμως να καταγραφεί μια πτώση που παρατηρεί η έρευνα το 2018, του αριθμού των δισεκατομμυριούχων, της περιουσίας τους κατά 4,3% και των Κινέζων ειδικά, που η μείωση του πλούτου τους φτάνει το 12,3%, εξαιτίας όπως αναφέρει των εμπορικών δασμών και κυρώσεων, του φόβου για ύφεση, της μεταβλητότητας των αγορών και του ισχυρού δολαρίου.
Αυτά τα λίγα, ή μάλλον πολλά.

ΓΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου