Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Όξω «ρυπογόνα» πλέμπα από τις εξωτικές ακτές «μας»


Διαπνέονταν από  ψηλά οράματα οι πρόγονοι του κάθε σημερινού σερβιτόρου, καμαριέρας, εργαζόμενου και γενικά του οποιουδήποτε βιοπαλαιστή, όταν με σκληρούς αγώνες θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση χύνοντας  ποταμούς αίματος.  Πασχίζοντας  να παραδώσουν  λεύτερο αυτόν εδώ τον τόπο στις επόμενες γενιές τους. Αμείλικτα συγκρουόμενοι βεβαίως όχι μονάχα με τους οθωμανούς και γερμανοναζί τυράννους,  αλλά και με ορισμένους τότε μισητούς ομοεθνείς των. Δηλαδή  τους κοτζαμπάσηδες παλιότερα και  πιο πρόσφατα τους δοσίλογους, ταγματασφαλίτες ή λιποτάκτες στα Κάιρο. Ελεεινούς ως γνωστόν (προφανώς βάσει της μη παραχαραγμένης  ιστορικής αλήθειας) συνεργάτες των εκάστοτε κατακτητών και φύτρα του τωρινού μεγάλου κεφαλαίου στην εξαρτημένη ισοβίως Ελλάδα της κοινωνικής ανισότητας.
Θα «έφριτταν» λοιπόν οι επαναστάτες βρακοφόροι του 1895 και οι εξοπλισμένοι με πρωτόγονες δρεπάνες πρωταγωνιστές της μάχης της Κρήτης, εάν αντί να πατούν τα περήφανα χώματα τους  οι παγκόσμιοι θεματοφύλακες (και χωροφύλακες ταιριάζει  και δεσμοφύλακες της οικουμένης περισσότερο) των «δημοκρατικών και ανθρωπιστικών» αξιών αμερικάνοι ιμπεριαλιστές , τα «μόλυναν» οι  ξεριζωμένοι από την πολεμική αντάρα πρόσφυγες. Οπότε εναρμονισμένος με αυτό το πνεύμα «δικαίως» πριν λίγες μέρες ο δήμος Αποκόρωνα αρνήθηκε την υποδοχή στα διοικητικά όρια του των αξιοδάκρυτων εκπατρισμένων Σύριων από την κόλαση του αμερικανορώσικου ανταγωνισμού. Ενώ αγαλλιάζατε με τη ραγιάδικη «φιλοξενία» των πρωτομαστόρων του πλανήτη στις πολεμικές συμφορές νατοϊκών σε Ακρωτήρι- Σούδα.

Επίσης άλλο τόσο θα «αγανακτούσαν» οι απελευθερωτές προπάτορες μας αν απολάμβαναν τις φυσικές ομορφιές του νησιού και καρπώνονταν τις περίσσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές του οι «ανεπρόκοποι» δισέγγονοι τους και «επάξια» καταδικασμένοι στο αγκομαχητό κυνήγι ενός ψωραλέου μεροκάματου. Άρα ο συντοπίτης πρωθυπουργός και συνεπής διάδοχος του προκατόχου του «επαινετά» ισοπεδώνει με το πολυνομοσχέδιο  κάθε απομεινάρι εργατικών δικαιωμάτων προς χάριν της ανάπτυξης των ολίγων εκμεταλλευτών. Κληρονόμων του μεγάλου κηφηναριού ή πιο εύσχημα  κεφαλαίου και προαναφερθέντων ως διαχρονικά υποστηρικτών των όποιων δυναστών και πειρατών του λαϊκού μόχθου και της δημόσιας περιουσίας.
Σε αυτό επομένως το «θεσπέσιο» πλαίσιο έρχεται να απογειώσει τη «δικαίωση» των προσδοκιών των ανυπότακτων προπαππούδων μας η κατ` επανάληψη πρόταση του σωματείου των μεγαλοξενοδόχων του νομού με την ολόθερμη συναίνεση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ για επιβολή διόλου συμβολικού εισιτηρίου στους επισκέπτες των  σήμα κατατεθέν της Κρήτης  και μοναδικού κάλλους  παραλιών Ελαφονησιού και Μπάλου.   Καθότι θα κυριεύονταν από «οργή» αντικρίζοντας γεννήματα τους, δηλαδή τον βουτηγμένο στα λίπη λαντζέρη και τη λουσμένη στον  ιδρώτα καμαριέρα  να παρενοχλούν με την όλο αναίδεια ασφυκτική προσέλευση σε ετούτες τις μαγικές αμμουδιές  τους αριστοκρατικούς θαμώνες των πεντάστερων. Οι οποίοι απερίσπαστοι από την αδιάκριτη παρουσία των ιθαγενών επιτέλους θα λιάζονται στις παραδεισένιες ακρογιαλιές γεμίζοντας με παραπανίσια κέρδη τη βαριά και ασήκωτη τουριστική «βιομηχανία» του υπηρετικού  στρωσίματος κλινοσκεπασμάτων και καθαριότητας  τουαλετών.
Δέκα ευρώ λοιπόν είναι το κοστολογημένο αντίτιμο του αναμφισβήτητα  απαγορευτικού αποκλεισμού των ντόπιων παρείσακτων.  Έτσι  μια μέση και μνημονιόπληκτη πενταμελής οικογένεια αδυνατώντας να ανεχτεί την πενηντάευρη επιβάρυνση, θα περιοριστεί  στην αναπόληση περασμένων  αναμνήσεων ή στη φωτογραφική απόλαυση και αν επιμένει για μια δροσιστική βουτιά, ας επιλέξει μια περιαστική θαλάσσια χαβούζα. 
Άλλωστε στον καπιταλισμό όλα τα αγαθά (πολυτελή και στοιχειώδη) είναι εξαγοράσιμα. Άσε που εξοικειωνόμαστε και με την αναγκαιότητα  των τελών. Για τον μελλοντικό ΒΟΑΚ, τα δίδακτρα στις σπουδές, τη θεραπεία στα νοσοκομεία.
Τάδε εισηγήθηκαν οι ιδιοκτήτες των φανταχτερών κολοσσών και πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα τους στυγνών κάτεργων. Αυτοί που επιχορηγήθηκαν αδρότατα από τον κρατικό προϋπολογισμό και ο οποίος με τη σειρά του βίαια  επιχορηγείται από την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος.  Της κάθε καμαριέρας δηλαδή, που όμως με ιταμότητα εξοστρακίζεται στα χνάρια ενός ιδιότυπου απαρτχάιντ από  ελιτίστικες πλέον τοποθεσίες.  
Πρόσχαρα συνάμα υπερθεματίζει αυτή τη φαεινή και η «τυφλή» εξουσία. Τη μολαταύτα απόλυτα εχθρική στην παραμικρότερη ταξική διεκδίκηση των από κάτω.  
Αχυρένιο τους επιχείρημα για το συγκεκριμένο χαράτσι;  Η αποσυμφόρηση των παραλιών, η σταθμισμένη ροή σύμφωνα με τη φέρουσα ικανότητα τους και η περιβαλλοντική προστασία. Όταν αποδύονται προσπαθειών για αύξηση των πελατειακών ορδών, εκλιπαρώντας συνάμα για την καθιέρωση έως και του στρατιωτικού τουρισμού! Λες και λίγο καιρό πρωτύτερα (προ εγκατάστασης του βιολογικού) δεν αμολούσαν ανεπεξέργαστα τα λύματα των μονάδων τους στο πέλαγος! Δεν θεμελίωσαν τα τσιμεντένια χρυσωρυχεία τους  πάνω σε αρχαιότητες ή αποψιλώνοντας δάση. Όπως επιχείρησαν ανεπιτυχώς ένεκα κινητοποιήσεων των κατοίκων να ροκανίσουν οι αδηφάγοι μέχρι και  το αλσύλλιο των Αγίων Αποστόλων. Φράζοντας ακόμη και κοίτες ποταμών με πλημμυρικές συνέπειες!
Μάλιστα  η ένοχη για αμέτρητα  οικολογικά εγκλήματα  πολιτεία έγκρινε προ καιρού  την αυτούσια απόρριψη  των τοξικότατων χημικών της «Συρίας» λίγα ναυτικά μίλια απέναντι στο Λιβυκό! Σάμπως τα ανά ημέρα συγκεντρούμενα   έσοδα των 800 (τόσος είναι ο «υπολογισμένα»  ανώτατος επιτρεπτός αριθμός λουόμενων στον Μπάλο) επί 10 ευρώ το άτομο και προσανατολισμένα (ισχυρίζονται)  για την καθαριότητα, θα εισπράττονται από τη μια χούφτα των σκλάβων καθαριστών;    
Ο χανιώτικος λαός στις πονηρές  βολιδοσκοπήσεις των αντιδράσεων της κοινής γνώμης  και στις κατάφορτες με ταξική απέχθεια  χυδαίες μεθοδεύσεις κυβέρνησης και αφεντικών της οφείλει μια μόνο απάντηση:  NO PASARAN.
Το καζάνι έχει πολλούς λόγους για να κοχλάζει.  Και στη Χιλή σαν αφορμή έσκασε με εξεγερτικά επακόλουθα για μόλις 30 πέσος  αύξησης στα  εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς.
Μας βουλιάζετε στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Μας ρίχνετε στην ανεργία. Μας παρασέρνεται σε ολέθριους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών προστατών σας και στους εθνικιστικούς τυχοδιωκτισμούς σας. Θέλετε να εθιστούμε και συμφιλιωθούμε στην ιδέα, πως αποτελούμε τιποτένιες οντότητες δίχως ίχνος δικαιώματος πια.   
Ε ΟΧΙ,   ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ  ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ
ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ  ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
ΚΜ  μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου