Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Όλοι σήμερα στην συγκέντρωση στην Αγορά στις 6μμ

Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές και τη νεολαία

Εργαζόμενοι, -ες, νέοι και νέες

Να καταγγείλουμε αποφασιστικά το όργιο της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση μπροστά στον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου. Αποτέλεσμα αυτού η βάναυση και απροκάλυπτη επίθεση στους φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ.

Νόμος και τάξη είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα για να συνεχίσει η κυβέρνηση πιο αποφασιστικά και από τις προηγούμενες την πολιτική υπηρέτησης στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.
Η κυβέρνηση καθημερινά γίνεται όντως οδοστρωτήρας σ’ ότι εμποδίζει την πολιτική όλα στο κεφάλαιο όλα για το κεφάλαιο. Για την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου καταργεί συλλογικές συμβάσεις, καταστρατηγεί παραπέρα το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, καταργεί τη μονιμότητα στη δουλειά (ΔΕΗ) και παγιώνει τη μερική απασχόληση και τους μισθούς πείνας.

Την ίδια ώρα στο πλαίσιο πάντα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και για να ευνοήσει τυχοδιωκτισμούς της ντόπιας πλουτοκρατίας μετατρέπει παραπέρα τη χώρα κυριολεκτικά σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ. Μόλις προχθές ο υπουργός Άμυνας δήλωσε προκλητικά και με πλήρη υποτέλεια πως « θα χύσουμε ξανά το αίμα μας για τους συμμάχους μας» εννοώντας την ήδη υπαρκτή εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ. Πριν τελειώσει η πολεμική άσκηση Μέδουσα, με τα ελικόπτερα πάνω από τα κεφάλια μας, δύο ελληνικά F16 συνόδεψαν βομβαρδιστικό Β52 των ΗΠΑ από τη βάση της Σούδας σε επιχείρηση εικονικού βομβαρδισμού ρώσικης βάσης στη Συρία.


Επικίνδυνο βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, φτώχεια, ανεργία και αντιμετώπιση του εχθρού λαού με ωμή καταστολή και τρομοκρατία, με τις διαδηλώσεις και τις απεργίες στην παρανομία, είναι το δόγμα της κυβέρνησης που φιλοδοξεί να πάει παραπέρα την αντιλαϊκή επίθεση που χρόνια υφίσταται λαός και νεολαία.

Όμως η νεολαία είναι ήδη σε μεγάλο προβληματισμό και αγωνιστικό αναβρασμό παρά την έλλειψη ανάλογης εμπειρίας. Η νέα γενιά μπορεί να σπάσει το κλίμα απογοήτευσης και τρομοκρατίας και με τον αγώνα της να γίνει ξανά σπινθήρας συνολικότερα για τη λαϊκή πάλη στη χώρα μας. Κάθε δημοκράτης οφείλει να συμπαρασταθεί στο δίκιο αγώνα της σπουδάζουσας νεολαίας για σπουδές – δουλειά- ελευθερίες. Ο λαός και η νεολαία της Χιλής δε σκιάζεται ούτε με την αστυνομία, ούτε με το στρατό και όπως μια σειρά άλλοι λαοί αυτό τον καιρό οδηγεί το σύστημα σε υποχωρήσεις. Η οργή του λαού είναι ανάγκη να εκφραστεί αγωνιστικά και στον τόπο μας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος.

Το Πολυτεχνείο ζει σε αγώνα μας καλεί.

Πρωτοβουλία Αντίστασης

Χανιά 11-11-2019

1 σχόλιο:

  1. ΚΚΕ και Πολυτεχνείο 1973

    Παραθέτω,χωρίς σχόλια,δεν χρειάζεται άλλωστε,για το τι λέει το ΚΚΕ για τη στάση του στο Πολυτεχνείο 1973 :
    «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΉ» Νο 8 : «καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 14.11.73, 350 οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο Ρουφογάλη-Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικάνικης CIA».

    «Η περιβόητη καταγγελία που υπάρχει στο συγκεκριμένο φύλλο [σημείωση Πανσπουδαστική Νο 8]...αποτελεί ανακοίνωση της επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου ! »,«Ριζοσπάστης» 27 Νοεμ.2012,σελ.5
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7165041
    Εδώ ο «Ρ» ψεύδεται,δεν αποτελεί ανακοίνωση της επιτροπής κατάληψης,αλλά πλαστογραφία της !
    Τα άτομα της επιτροπής κατάληψης στην αρχή της μεταπολίτευσης διευκρίνισαν ότι πρόκειται για πλαστογραφία.
    Δείτε και το διπλανό,στην ίδια σελίδα του «Ρ»
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7165052
    Και η κατάληψη του Πολυτεχνείου άρχισε την Τετάρτη 14 Νοεμ. 1973,
    όχι,όπως λέει το δημοσίευμα αυτό του «Ρ»,την Πέμπτη 15 Νοεμ. 1973...

    Από την «Έκθεση και συμπεράσματα για τα γεγονότα του Νοεμβρη 1973» ,της ΚΕ του ΚΚΕ : «...κυρίως να πάρουν μέτρα για την απαγκίστρωση των φοιτητών από το Πολυτεχνείο ...το Γραφείο της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ θεώρησε ότι η κατάληψη, παρόλα που έπρεπε να αποφευχθεί...»,και παρακάτω «αν η ΚΝΕ ήταν σωστά προετοιμασμένη και τα στελέχη της δούλευαν έγκαιρα και επιτόπου μέσα στο Φ.Κ., μ’ αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν δυνατό ή να μην επιλεγεί καθόλου η μορφή της κατάληψης, ή κι αν προσωρινά πραγματοποιούνταν, να στρέφονταν γρήγορα προς άλλες εξελίξεις»,δείτε το πλήρες κείμενο :
    http://www.kke.gr/istoria/ekthesh_kai_symperasmata_gia_ta_gegonota_toy_noembrh_1973?morf=1

    Παραθέτω και την Πανσπουδαστική Νο 8,Γενάρη-Φλεβάρη 1974,σελίδα 4,
    με την περιβόητη πλαστή ανακοίνωση της επιτροπής κατάληψης του
    Πολυτεχνείου 1973 :

    http://2.bp.blogspot.com/-BNx-3klSkUk/TsPoNf0FjsI/AAAAAAAAAPI/TkeN9izU8iE/s1600/pan04.GIF

    Παραθέτω και το πιο κάτω :

    Μία δήλωση 17 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου για ένα δημοσίευμα της «Πανσπουδαστικής», οργάνου της «ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ»

    Εμείς οι «17», μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, που προέκυψε από δύο μέλη κάθε Σχολής εκλεγμένα από τις Γενικές Συνελεύσεις των Σχολών που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της τριήμερης κατάληψης του Πολυτεχνείου, διαβάσαμε στο 8ο φύλλο της «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ», οργάνου της «ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ», κείμενο με τίτλο «Ανακοίνωση – απάντηση» της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του Πολυτεχνείου.

    Επειδή και στο παρελθόν παρουσιάσθηκαν και άλλες ανακοινώσεις, επικαλούμενες την καθολική έγκριση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, κρίνουμε σκόπιμο να τονίσουμε ότι εμείς ποτέ δεν λάβαμε μέρος στη σύνταξη ή την υπογραφή καμμίας παρόμοιας ανακοίνωσης και, φυσικά, ούτε της παραπάνω.

    Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα είχε σαν καθήκον και επιδίωξη την υπεύθυνη και μοναδική αντιπροσώπευση των φοιτητών και την συντονισμένη προβολή των αιτημάτων και συνθημάτων που εξέφρασαν τον αγώνα εκείνων των ημερών και μέσα στις τότε συγκεκριμένες συνθήκες. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, δεν μπορεί να ανατεθεί στην Συντονιστική Επιτροπή και, πολύ περισσότερο σε κάποια μέλη της, ο ρόλος της παντοτινής έκφρασης του φοιτητικού κινήματος.

    Η επίκληση του ονόματος της Συντονιστικής Επιτροπής για την κάλυψη και προβολή ορισμένων γνωμών και θέσεων, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε κριτική που θα μπορούσε να ασκήσει κανείς για το περιεχόμενό τους, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

    Νομίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνονται, γιατί μονο καλό δεν προσφέρουν στην ενότητα του αγώνα.

    «17 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»

    Σημείωση: Για την διατύπωση και την υπογραφή των παραπάνω απόψεων δεν ήταν δυνατό να βρεθούν για να συμμετάσχουν όλα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, εξ αιτίας των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν (φυλακές, παρανομία κλπ).

    Περιοδικό «Δημοκρατία», μηνιαία Δημοκρατική επιθεώρηση, «Ομάδα Δημοκρατίας», τεύχος 82 (5/1974) σελ. 16

    ΑπάντησηΔιαγραφή