Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Από την εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στα Χανιά

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Νοέμβρη στο εργατικό κέντρο Χανίων η εκδήλωση – συζήτηση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης μπροστά στην επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973.
Το περιεχόμενο της συζήτησης αφορούσε τη συγκυρία στη χώρα μας και διεθνώς σ’ ότι αφορά την επίθεση κεφαλαίου- ιμπεριαλιστών στην εργατική τάξη και τους λαούς.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξεγέρσεις των λαών στη Χιλή και σε μια σειρά χώρες και σε κρίσιμα ζητήματα της ταξικής πάλης του καιρού μας με αφορμή την ιστορική επέτειο, αλλά και τις σύγχρονες εμπειρίες που παράγει η πάλη της νεολαίας στον τόπο μας και η πάλη των λαών στον κόσμο.

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκαν εκτός των άλλων και τα ελπιδοφόρα μηνύματα που στέλνουν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, η αναγκαία συζήτηση που χρειάζεται αναδειχτεί στα πλαίσια του κινήματος ώστε να μην εγκλωβιστεί σε αδιέξοδες προτασεολογίες προς το σύστημα που καταστρατηγεί τα δικαιώματα της νεολαίας , και η άγρια καταστολή από τη μεριά της κυβέρνησης προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου