Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Τρίτη 26 Νοέμβρη 7μ.μ στην πλ. Δημ. Αγοράς

 Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους λαούς της Λατινικής Αμερικής.
Τρίτη 26 Νοέμβρη 7μ.μ στην πλ. Δημ. Αγοράς

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης, μετά το κάλεσμα σε συλλογικότητες και οργανώσεις για σύσκεψη την Παρασκευή 22-11-2019 προκειμένου να συνδιοργανωθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Λατινικής Αμερικής εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Στη Χιλή, στη Βολιβία, στο Εκουαδόρ, οι λαοί εξεγείρονται, αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους στη ζωή. Αντιμετωπίζουν εδώ και πολύ καιρό τις δυνάμεις καταστολής, την δολοφονική πολιτική των αντιδραστικών δυνάμεων που ενισχύουν και στηρίζουν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές .Τα ελπιδοφόρα μηνύματα των εξεγερμένων ενώνονται με τους αγώνες των εργαζομένων, σ’ όλο τον κόσμο, στις ΗΠΑ, στη Γαλλία, με τον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού, τους διαδηλωτές στο Λίβανο και όπου οι λαοί ορθώνουν το ανάστημα τους και παλεύουν για τη ζωή τους.

Οι αντιστάσεις και οι εξεγέρσεις απέναντι στην καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα είναι δίκαιες, μπορούν ν’ ανοίξουν δρόμους για τους λαούς και ως εκ τούτου είναι εφιάλτης για το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης των λαών.
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί το λαό μας να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους λαούς της λατινικής Αμερικής με τη συμμετοχή του στη Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 26 Νοέμβρη στις 7μ.μ στην πλ. Δημ. Αγοράς. Να καταδικάσουμε τον ιμπεριαλισμό και τον ιμπεριαλισμό. Να ενώσουμε τους αγώνες των εξεγερμένων λαών με την πάλη μας ενάντια στην εξάρτηση της χώρας από τις ΗΠΑ - Ε.Ε, τις στρατιωτικές βάσεις και τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο.
Καλούμε επίσης τις συλλογικότητες και οργανώσεις της πόλης μας που αναφέρονται στο κίνημα να συμμετέχουν και να καλέσουν στη συγκέντρωση.

Χανιά,23-11-2019

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/24/2019 7:52 π.μ.

    Άρα τι να υποθέσουμε ότι έγινε στη σύσκεψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι είχε προγραμματιστεί από την Πρωτοβουλία Αντίστασης, με σκοπό να συνδιαμορφωθεί το πλαίσιο από κοινού ανάδειξης της πάλης των λαών της Λ. Αμερικής αλλά συμμετοχή δεν υπήρξε από άλλες δυνάμεις.Τουλάχιστον συμφωνήθηκε -όχι δια ζώσης- να στηριχτεί μια τέτοια παρέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή