Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Έξω οι (πραγματικοί) καταληψίες


Έδωσαν δεκαπενθήμερο τελεσίγραφο οι κυβερνώντες  για εκκένωση κάποιων κτιρίων. Σε όσους  θεωρούν, πως μπορούν να γευτούν μικρές οάσεις ελευθεριότητας . Μέσα στη όλο λάβρα έρημο του εχθρικού  καπιταλισμού.
Ξέροντας οι ίδιοι κυρίαρχοι αυτής της κοινωνίας ότι έχουν ξεπηδήσει από τα σπλάχνα μιας μαφίας ατόμων και  συμφερόντων. Που κάποτε γαντζώθηκαν επάνω στα κανόνια του Σκόμπυ και τις αμερικάνικες βόμβες ναπάλμ.
Ώστε να καταφέρουν έτσι το τσάκισμα του οράματος της εθνικής ανεξαρτησίας. Την παραγωγική καχεξία της χώρας .Την κατοχική εξαθλίωση του λαού. Και ίσως το ξαναματοκύλισμα του προς χάριν εθνικιστικών ονειρώξεων.

Οι υπεύθυνοι για την μετατροπή της «περήφανης» πατρίδας τους σε μαστάρι απομύζησης  των πιο στυγνών κουρσάρων της οικουμένης. Σε λημέρι τους. Σπουδαιότατο στεριανό  καράβι γιουρουσιού σε τριγύρω αδελφούς.

Ιταμές, γλοιώδικες όντας  παραδουλεύτρες ξένων αφεντικών. Εκλιπαρώντας  ψίχουλα ανταμοιβής των ντόπιων πλουτοκρατικών βδελλών. Από τον ληστεμένο μόχθο και πάνω στα αποκαΐδια των εργασιακών δικαιωμάτων.  
Και τώρα ξιφουλκούν κατά των δήθεν  σφετεριστών δημόσιας και ιδιωτικής  περιουσίας.  Όταν κατάντησαν κάθε σπιθαμή γης και σταγόνα θάλασσας σε ένα από τα πιο υπάκουα στη γη μετερίζια των ιμπεριαλιστών πατρώνων τους.
Αγανακτούν τώρα οι βασιλιάδες του αυταρχισμού. Γιατί ορισμένοι «αυθαίρετα» θέλησαν σε εγκαταλειμμένα παραπήγματα  να στεγάσουν τον αντιεξουσιασμό ή την ανέχεια τους. Και οι πρόσφυγες τον κατατρεγμό τους.
Τελικά όμως αυτή η παρωνυχίδα «απρέπειας» τους  ενοχλεί;  Στο ξέφραγο κιόλας  Ελλαδικό αμπέλι; Όπου αλωνίζουν ασύδοτα η λυσσασμένη κερδοφορία της ολιγαρχίας και τα κανιβαλικά  φουσάτα των ιμπεριαλιστών;
Αλλού βέβαια αποσκοπούν με ετούτη τη μαύρη σταυροφορία «ευνομίας και ευταξίας». Στη μέσω τρομοκρατικού ροπάλου επιβολή της απογείωσης της εκμετάλλευσης  και  της υποταγής στις αμερικανονατοϊκές επιβουλές.  
Λειψή ξανά  η στάση της αριστεράς. Αποκρύβει τον επιτελάρχη του κύματος φασιστικοποίησης. Το σύστημα δηλαδή.  Αποενοχοποιεί τον προηγούμενο και εξίσου σκληρό εντολοδόχο. Τον  ΣΥΡΙΖΑ.
Ή ακόμη υποτιμά τη σοβαρότητα της επίθεσης.  Εφόσον χλευάζει, απομονώνει τη σεχταριστική αναρχοαυτονομία. Υιοθετώντας επομένως χειρότερες πρακτικές  αυτοστεγανοποίησης και κινηματικής αδρανοποίησης για το επίδικο.
Ψεύδεται η ΝΔ ασύστολα. Δεν σκιάζεται περιθωριακές μειοψηφίες . Απλά σαν άλλοθι τις χρησιμοποιεί στέλνοντας  μήνυμα εκφοβισμού και συμμόρφωσης. Του βασικότερου αντίπαλου της. Της αγανακτισμένης  εργατολαϊκής μάζας.
Ιδρωμένη από το άγχος που προκαλεί  ο αναλογισμός της συσσωρευόμενης και προς το παρόν βουβής  λαϊκής οργής. Καθότι η πάνοπλη  χούφτα των γραβατωμένων συμμοριτών σχεδιάζει  δραματικότερα το αύριο για τη χαμοζωή.    
Ενώ η ανησυχία κορυφώνεται στη θέα μακρινών, θυελλωδών ανέμων στη Λατινική Αμερική. Αλλά τόσο σφοδρών, ώστε καταλήγουν ίσαμε τα Βαλκάνια. Ήδη η δυναμική συμμετοχή στην επέτειο του Πολυτεχνείου μαρτυρά κάτι.
Στα γκεσταπίτικα λοιπόν τελεσίγραφα τους οφείλει ο λαός να απαντήσει αποφασιστικά. Με αγώνες υπεράσπισης της δημοκρατικής έκφρασης. Με απεργίες διεκδίκησης ψωμιού και παιδείας. Κινητοποιήσεις για αξιοπρεπή περίθαλψη και σύνταξη.  Διαδηλώσεις ενάντια στο ανελεύθερο, αντεργατικό  πλαίσιο και  στους πολεμικούς στροβίλους που σιμώνουν.
Οι γνήσιοι  καταληψίες της χώρας , κεφάλαιο και ιμπεριαλιστές, είναι η τρομακτικότερη απειλή και κίνδυνος. Μοναδικό αντίβαρο, η πάλη μας. 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους λαούς της Λατινικής  Αμερικής, οι οποίοι βιώνουν την κατάληψη και δεινοπάθηση των δικών τους χωρών από την ιμπεριαλιστική  θηριωδία  και την  κατάπνιξη του ξεσηκωμού τους από τα ντόπια δικτατορικά ανδρείκελα. Τρίτη 26-11, 7μμ, πλ. Αγοράς.

ΚΜ μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου