Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Εκτός από Αμερικανόδουλοι είναι και Αιμοδιψείς οι λακέδες αστοί και κυβερνήτες...



«Θα ξαναματώσουμε δίπλα στις ΗΠΑ και στο μέλλον» θριαμβολογεί ο Υπουργός Άμυνας, το ίδιο με την ανάποδη ερμηνεία φοβάται και απεύχεται ο λαός μας. Η συλλογική του μνήμη, που οι αστοί κονδυλοφόροι και καλοθελητές κάθε μέρα προσπαθούν να του την σβήσουν και να την παραποιήσουν, του φέρνει θύμησες από τους μεγαλύτερους φονιάδες, αυτούς που η αστική τάξη εξυμνεί και ζητάει τις πλάτες.

Τότε στο Γράμμο-Βίτσι, που τον έκαψαν με τις ναπάλμ, τότε που εξαϋλωσαν εκατοντάδες χιλιάδες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, τότε που πήγαν στην Κορέα και πήραν και ''λεβέντες'' από τούτη τη χώρα για να διαπράξουν ακόμα μια φρικαλεότητα. Τότε που ξαμολύθηκαν ενάντια στα αδέρφια του λαού μας στο Βιετνάμ, για να στραπατσαριστούν από τους Βιετκόνγκ. Τότε που του επέβαλλαν την αμερικανοκίνητη χούντα, θέλοντας να βάλουν στο γύψο την αντίσταση και την πάλη του. Για να συνεχίσουν το ''θεάρεστο'' έργο τους στη συνέχεια, κομματιάζοντας τους φίλους και γείτονες του, Ιρακινούς, Γιουγκοσλάβους, Αφγανούς, Λίβυους, Σύριους. Χωρίς να ξεχνά και τη μακριά λίστα χωρών που επέβαλαν ή προσπάθησαν να επιβάλλουν εγκάθετες κυβερνήσεις, δικά τους ανδρείκελα για να κάνουν κουμάντο.Μέχρι και τα μαντρόσκυλά του έχει εκπαιδεύσει και εξοπλίσει για να σφάζουν, όπως το φασιστικό κράτος του Ισραήλ τα αδέλφια του κάτω στην Παλαιστίνη.


Μα και τα σημερινά δεδομένα του μοιάζουν αρκετά για να ανησυχεί αλλά και να οργιστεί. Μετά τα σφιχταγκαλιάσματα του Τσίπρα στον Τραμπ, τις τιμώμενες ΗΠΑ στη ΔΕΘ, το ''πάρτε κι άλλες βάσεις'' του Καμμένου, έρχονται και οι δηλώσεις Παναγιωτόπουλου για ''απογείωση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ'' και η τωρινή για το αίμα που ζητιέται. Αντιλαμβάνεται ο λαός μας, ότι με όποια κυβέρνηση,το βάθεμα της εξάρτησης, η μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο, το άπλωμα των βάσων, οι πολεμικές ασκήσεις με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα θα εντείνουν. Είναι η ίδια πολιτική, η πολιτική αυτών που υφαρπάζουν τον ιδρώτα του κόσμου της εργασίας, που περνάει αντεργατικούς νόμους, που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, που ποινικοποιεί την απεργία και τη διαδήλωση. Έτσι, την ίδια ώρα που το ψωμί για το λαό ακριβαίνει, η ανεργία και η αθλιοπληρωμένη εργασία θερίζουν, το κεφάλαιο ζητάει φρεγάτες και F35, επιδιώκοντας τυχοδιωκτικά ρόλους και μπίζνες στην περιοχή, διατείνοντας ότι αποτελεί η χώρα τη νησίδα σταθερότητας που αξίζει να χρησιμοποιηθεί.

Θέλουν όμως, όπως τονίζουν και αίμα άμεσα. Το ξέρει αυτός ο λαός. Ότι εμπλέκεται στα πιο αιματοβαμμένα σχέδια. Ότι οι χώρες με βάσεις και πυρηνικά αποτελούν στόχο. Ότι οι λαοί βιώνουν στο πετσί τους και τις άμεσες και τις έμμεσες συνέπειες αργά ή γρήγορα. Ότι σε επόμενες οξύνσεις και πολεμικά επεισόδια, που μεθοδεύουν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και οι αντιδραστικές κόντρες των αστικών τάξεων στην περιοχή αυτή, ο λαός θα καλεστεί να αποτελέσει τις οβίδες στα κανόνια τους.

Με γνώμονα αυτό, η επέτειος για το Πολυτεχνείο, ο φάρος της εξέγερσης, τα συνθήματα που έμειναν ανεκπλήρωτα μπορούν να αξιοποιηθούν σε ενεστώτα χρόνο. Να θυμίσουν τις αστείρευτες δυνάμεις των εργαζόμενων, των φοιτητών, των λαϊκών μαζών. Να τονίσουν τη σημασία της οργανωμένης μαζικής πάλης, της αντίστασης, του συλλογικού αγώνα. Η αναγκαιότητα να βγουν οι πλατιές μάζες στο προσκήνιο, να συνδέσουν την πάλη τους για το μεροκάματο με την πάλη για το ξεπέταγμα των βάσεων, την εναντίωση στην εμπλοκή στα φιλοπόλεμά τους σχέδια. Να εμπνευστούν από τους πόθους για την λαοκρατίας και την ανεξαρτησία, γειωμένα και τροφοδοτούμενα από τις απαιτήσεις της ταξικής πάλης που δίνει τα δικά της δεδομένα και θέτει τα δικά της ερωτήματα και απαντήσεις από την μεριά των εργαζόμενων μαζών. Εκεί μέσα είναι και η δουλειά μας.

πηγή: https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=8/11/19&id=17709&pageNo=4

Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου