Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ του ΚΚΕ(μ-λ) Πέμπτη 11 Νοέμβρη στις 7.00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Όλο και πιο αφόρητες γίνονται οι συνθήκες ζωής της εργατικής τάξης και όλου του κόσμου της δουλειάς. Αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας οδηγούνται σε βαθιά φτώχεια και ανέχεια για ν’ ανακάμψουν τα κέρδη των ισχυρών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Αυτή τη μεταφορά πλούτου υπηρετεί και η ακρίβεια αλλά και συνολικά η κυβερνητική πολιτική όλα στο κεφάλαιο – όλα για το κεφάλαιο.

Για την υπηρέτηση της ίδιας πολιτικής η χώρα γίνεται από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη βάση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε διάταξη ανάσχεσης του ρωσικού ιμπεριαλισμού, ενώ οι δίδυμες πολεμικές συμφωνίες με ΗΠΑ- Γαλλία ολοκληρώνουν την πιο θανάσιμη εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη εποχή.

Με όρους τυχοδιωκτισμού και με την αντιδραστική συναίνεση όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού καλλιεργείται ο εθνικισμός και αναπαράγεται συνεχώς ο αντιδραστικός ανταγωνισμός της αστικής τάξης με την εξίσου τυχοδιωκτική αστική τάξη της Τουρκίας.

ΗΠΑ- Γαλλία – Γερμανία αξιοποιούν αυτόν τον αντιδραστικό ανταγωνισμό και διαγκωνίζονται να εδραιώσουν και να επεκτείνουν την επιρροή τους στην περιοχή με σταθερό άξονα την επικίνδυνη σύγκρουση Δύσης- Ρωσίας που οξύνεται από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια ως τη Συρία. Οι τυχοδιωκτισμοί αυτοί ποντάρουν σε ρόλους για τη ντόπια αστική τάξη στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Όμως για τη νεολαία και τον εργαζόμενο λαό σημαίνουν νέα βάρη δις για όπλα, εθνικισμό, φασιστικοποίηση και ένταση της εκμετάλλευσης στο όνομα της οικονομικής ανάκαμψης, που τάχα θα αφορά όλους, και της γεωπολιτικής αναβάθμισης όπως βαφτίζεται η εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Τάξεις με 27 παιδιά και επιθεωρητισμό για να παίξει το σχολείο το ρόλο του και απροσπέλαστοι ταξικοί φραγμοί στις σπουδές δίνουν το στίγμα για το μέλλον που επιφυλάσσει το σύστημα στο λαό. Ακόμη και η περίθαλψη του λαού, μετά δύο χρόνια πανδημίας, κρίνεται περιττή σπατάλη με δραματική αύξηση της νοσηρότητας από τον Covid και άλλα αίτια που πυκνώνουν με το βάθεμα και το άπλωμα της φτώχειας.

Να γιατί ο εχθρός λαός και οι αντιστάσεις του αντιμετωπίζονται με παραπέρα φασιστικοποίηση. Να γιατί για μας που παλεύουμε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ(μ-λ) αξίζει η επιμονή στη γραμμή της Αντίστασης και του αταλάντευτου αγώνα κόντρα στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Χωρίς αυταπάτες για εύκολους δρόμους που δεν είχαμε ποτέ και με πλήρη επίγνωση των αρνητικών συσχετισμών πεποίθησή μας είναι πως η νεολαία και όλος ο λαός δε θα πάψουν ν’ αντιστέκονται στην πολιτική που τους αφαιρεί το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή.

Αντίσταση – Οργάνωση αυτός είναι ο δρόμος για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου των ανθρώπων της δουλειάς. Η ενίσχυση των λαϊκών αντιστάσεων συνιστά τη δική μας πολιτική κατεύθυνση. Έχουμε να πάρουμε και να δώσουμε σ’ αυτή την υπόθεση του λαού. Αυτή του την άποψη θέλει να καταθέσει και να συζητήσει το ΚΚΕ(μ-λ) μέσα από την εκδήλωσή του την Πέμπτη 11 Νοέμβρη στις 7.00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου