Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) στη συγκέντρωση ενάντια στις πολιτικές δίκες την Παρασκευή 6μμ στην πλ. Αγοράς


Ένα χρόνο μετά από τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις των διαδηλώσεων Πολυτεχνείου και 6 Δεκέμβρη του 2020, με τις απρόκλητες επεμβάσεις της αστυνομίας και τις συλλήψεις και τα πρόστιμα που ακολούθησαν, σέρνονται δεκάδες αγωνιστές σε δίκες.


Αντίστοιχο χτύπημα του κράτους με τα όργανα καταστολής υπήρξε και στα Χανιά, με ξύλο στους συγκεντρωμένους, χημικά, κρότου λάμψης και που ακολούθησαν πρόστιμα και 8 συλλήψεις, στους οποίους εκκρεμούν επίσης δίκες.


Πρόσχημα ήταν τα μέτρα για την πανδημία, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το χτύπημα των συγκεντρώσεων και των αγώνων και οι πολιτικές αυτές δίκες έρχονται να υπηρετήσουν την πολιτική της φασιστικοποίησης, που αποτελεί όπλο και συμπλήρωμα στην επίθεση του συστήματος στα δικαιώματα και της κατακτήσεις του λαού και της εργατιάς.


Όσο περισσότερο απλώνουν την εργασιακή βαρβαρότητα ψηφίζοντας τον ένα αντεργατικό νόμο πίσω από τον άλλο, με το 10ωρο, το χτύπημα στις συντάξεις, την ασφάλιση, υψώνοντας συνεχώς ταξικούς φραγμούς στη νεολαία, άλλο τόσο θέλουν να διασφαλίσουν το προχώρημα της επίθεσης με οχύρωση απέναντι στον εχθρό λαό.


Γιαυτό η κυβέρνηση, στο δρόμο που έστρωσε και ο Σύριζα προηγουμένως, για λογαριασμό του κεφάλαιου, ψήφισε το τερατούρημα Χατζηδάκη γα τα σωματεία και τις απεργίες, ψήφισε τον περιορισμό και ουσιαστικά απαγόρευση των συγκεντρώσεων, ενώ συνεχώς προσλαμβάνουν κι άλλους μπάτσους. Την ίδια ώρα που καλλιεργούν το μίσος και τον εθνικισμό, επενδύουν στο σκοταδισμό, καλλιεργούν το κλίμα της ''εθνικής ομοψυχίας'' που φέρνει υποταγή στην φτωχοποίηση και παραπέρα εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς.


Οι διαδηλώσεις και οι μαζικοί αγώνες για το ψωμί, την περίθαλψη, τη δουλειά, τα δημοκρατικά δικαιώματα, οι αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις δεν απαγορεύονται! Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι και αναγκαίοι και πρέπει να δυναμώσουν κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης που εγκληματεί στην διαχείριση της πανδημίας, τσακίζει κατακτήσεις της εργατικής τάξης, φτωχοποιεί το λαό και μας βάζει στη φωτιά του πολέμου βαθαίνοντας την εμπλοκή και την εξάρτηση στους μεγαλύτερους φονιάδες των λαών.


Στην πάλη και με όρους πάλης, στο δρόμο της αντίστασης, μαζικά και οργανωμένα, εκεί μόνο μπορεί να εγγυηθεί το δίκιο, το δικαίωμα στη διαδήλωση και όχι στην επένδυση σε κοινοβουλευτικές λύσεις, παρεμβάσεις θεσμικών φορέων ή αυταπατών περι μη εφαρμογής.


Να απαιτήσουμε την αθώωση όσων διώκονται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα. Να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε, να απεργούμε, να αγωνιζόμαστε για τη ζωή και το δίκιο μας!


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/11 18:00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ


οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου