Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση- καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για το Συμπόσιο του ΝΑΤΟ στα Χανιά

Για πρώτη φορά στη χώρα και μάλιστα στο ιδιαίτερης σημασίας Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στα Χανιά, θα διεξαχθεί Συμπόσιο Πυρηνικής Πολιτικής της Συμμαχίας 2021 (NATO Nuclear Policy Symposium 2021) στις 3 και 4 Νοεμβρίου. Σκοπός του συμποσίου (όπως χαρακτηριστικά φαίνεται και στην προκλητική αφίσα) η συζήτηση πάνω στην ΠΥΡΗΝΙΚΗ πολιτική και ''αφοπλισμού'', όπως και στην επεξεργασία σύνταξης της νέας ''Στρατηγικής Αντίληψης'' που θα δρομολογεί την στρατιωτικοπολιτική εξέλιξη του ΝΑΤΟ.


Η οποία νέα Στρατηγική Αντίληψη θα ''πρέπει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις σε ένα όλο και πιο περίπλοκο περιβάλλον ασφάλειας , ιδίως στο πλαίσιο της ολοένα και πιο διεκδικητικής συμπεριφοράς της Ρωσίας, με την ανάπτυξη των πυρηνικών ικανοτήτων της αλλά και της Κίνας που αναπτύσσει ραγδαία το πυρηνικό της οπλοστάσιο'', ενώ το «παρών» στο Συμπόσιο για τα Πυρηνικά θα δώσει μέσω βιντεοκλήσης και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.


Πραγματικά είναι να ανατριχιάζει κανείς με το βαθμό της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που συνεχώς εξυφαίνονται, ιδιαίτερα σε μια περιοχή που μυρίζει μπαρούτι και είναι σοβαρό επίκεντρο αντιπαράθεσης των μεγαλύτερων φονιάδων. Πόσο μάλλον όταν με την πολιτική της ντόπιας αστικής τάξης, που βαθαίνει το πλαίσιο της εξάρτησης με τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, έχει φτιαχτεί μια χώρα με βάσεις σε κάθε πιθανή γωνιά, ορμητήριο πολέμου και που μάλιστα την ώρα που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια και από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης,αυξάνονται τα δις για εξοπλισμούς,αεροπλάνα, φρεγάτες.


Ειδικά στην πόλη μας, οι κίνδυνοι είναι ορατοί με γυμνό μάτι, όταν η βάση της σούδας γίνεται ιδιαίτερη μνεία συνεχώς από ντόπια και ξένα στελέχη του συστήματος, που επεκτείνεται και αναβαθμίζεται, που φιλοξενεί πλέον μόνιμα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ. Όταν απέναντι μάλιστα θα φτιαχτεί και ο δεύτερος Ναύσταθμος με μεγάλο αριθμό μονάδων του στόλου και επιχειρησιακή δράση στη ΝΑ Μεσόγειο και ευρύτερα. Ενώ πρόσφατα εγκαινιάστηκε και το το Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας του ΝΑΤΟ στο οποίο συμμετέχουν πέρα από τις ΗΠΑ φυσικά και η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Τσεχία και η Τουρκία, δείχνοντας το πόσο κομβικό ρόλο πλέον καλείται να έχει η Σούδα.


Στον απόηχο μάλιστα και των πρόσφατων δίδυμων συμφωνιών με ΗΠΑ Γαλλία, που επεκτείνουν στο χώρο και στο χρόνο τον καρκίνο των βάσεων, που αναβαθμίζουν την εμπλοκή σε μέτωπα και επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών που εκτείνονται ως και την υποσαχάρια Αφρική.

Αποτελώντας έτσι σαν σύνολο, μια χώρα-μαγνήτη απειλών, κινδύνων, στόχου από ιμπεριαλιστικά κράτη σαν τη Ρωσία και περιφερειακές δυνάμεις σαν το Ιράν, μια χώρα με μια αστική τάξη που για τις απατηλές και τις ''ρεαλιστικές'' φιλοδοξίες της, βάζει το λαό στο επίκεντρο της άγριας κόντρας και μας προετοιμάζει ακόμα και για τα πιο εφιαλτικά σενάρια της αιματοχυσίας για ξένα για το λαό συμφέροντα.


Κόντρα στο κλίμα της εθνικής ομοψυχίας- υποταγής στα συμφέροντα του αστικού κόσμου, κόντρα στον εθνικισμό, το μιλιταρισμό, τη φασιστικοποίηση που απλώνει το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, είναι ανάγκη ζωής να παλέψουμε. Ενάντια στη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο πολέμου, ενάντια στις βάσεις του θανάτου, κόντρα στους φονιάδες ιμπεριαλιστές και την τυχοδωκτική ντόπια στική τάξη. Με αγώνες μαζικούς για ειρήνη, δουλειά, δικαιώματα που γκρεμίζονται μέρα με τη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου