Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Να αθωωθούν οι 62 διαδηλωτές της 6-12-2020

 

Στις περσινές διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου, της απεργίας λίγες μέρες μετά και της επετείου της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, εκδηλώθηκε ωμά με πρόσχημα την πανδημία η πολιτική της απαγόρευσης των διαδηλώσεων που είχε ψηφιστεί λίγους μήνες πριν και παραμένει στόχος για το σύστημα ανεξάρτητα από την πανδημία.

Η απαγόρευση της διαδήλωσης και της απεργίας και το χτύπημα κάθε φωνής έμπρακτης προσπάθειας αντίστασης, είναι όρος για να προχωρήσει η πολιτική που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο και ταυτόχρονα εκθέτει το λαό σε πολεμικούς κινδύνους για να αποκτήσει η αστική τάξη την όποια υπόσταση καταφέρει τελικά στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Έκτοτε ο ξεσηκωμός της νεολαίας την περασμένη άνοιξη έβαλε προσωρινά εμπόδια στην παραπέρα ένταση της φασιστικοποίησης, ωστόσο με τα αναγκαία πίσω- μπρος αυτή η πολιτική ενισχύεται διαρκώς και συστηματικά.


Να γιατί σέρνονται σε δίκες οι 62 αγωνιστές στην Αθήνα και δεκάδες άλλοι σ’ όλη τη χώρα, παρά το γεγονός ότι έχει αποκαλυφθεί η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και η υποκρισία της. Η πολιτική που κατακρεουργεί συνεχώς την παροχή πλήρους και δωρεάν περίθαλψης σ’ όλο το λαό, όπως και μέτρα πρόληψης σε μετρό, λεωφορεία και τους χώρους δουλειάς, δωρεάν τεστ σε όλους κ.λπ.


Όμως η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και αποδείχνει πως το αναγκαίο εμβόλιο δεν είναι πανάκεια και πως η εγκληματική πολιτική του συστήματος για την πανδημία είναι φυσιολογική επέκταση της πολιτικής της βαρβαρότητας που χθες με μνημόνια τώρα με νόμους Χατζηδάκη και την ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα των εργαζόμενων και απλώνει τη φτώχεια αλλά και τις βάσεις που γεννούν πολεμικούς κινδύνους.


Να γιατί το δικαίωμα στη διαδήλωση, την απεργία, την αντίσταση για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής μας δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε παράνομο. Η Αντίσταση και ο Αγώνας για τη ζωή της νεολαίας και των ανθρώπων της δουλειάς είναι ΔΙΚΑΙΟΣ. Όλοι αύριο Παρασκευή στις 6.00μμ. στην Πλατεία της Αγοράς για να απαιτήσουμε την πλήρη αθώωση των κατηγορουμένων και τη διαγραφή όλων των προστίμων.


Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανιά 25-11-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου