Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Από την εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση της οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) την Πέμπτη 11 του Νοέμβρη.

Η εισήγηση ξεκίνησε δίνοντας έμφαση στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από το σύστημα. Αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει γιατί το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα είναι από τη φύση του πέρα από άδικο και καταπιεστικό εντέλει και εγκληματικό στο σύνολο της λειτουργίας του.

Στο ξεδίπλωμα της κουβέντας αναδείχτηκε αυτή η βαρβαρότητα του συστήματος που κλιμακώνεται προκειμένου ν’ ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου και για να κατοχυρώσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα την ισχύ τους και όσο μπορούν να την ενισχύσουν σε αδιάκοπο και επικίνδυνο ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Η κουβέντα, και από την εισήγηση και από τις παρεμβάσεις που έγιναν, κέντραρε στο νέο γύρο επίθεσης που μέσα από την παραπέρα αφαίμαξη των μισθών - συντάξεων φτώχειας, με την ακρίβεια γίνονται μισθοί – συντάξεις πείνας. Η βαθιά φτώχεια μέσα και από το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο που πέτυχε το σύστημα με τα μνημόνια και συνεχίζει να ενισχύει ( νόμος Χατζηδάκη κ.λπ.) είναι όρος για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου όπως τονίζει και το σχέδιο Πισσαρίδη.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι στην ίδια βάρκα με τους κεφαλαιοκράτες και για το μεροκάματο όπως και για την ειρήνη και τα δημοκρατικά δικαιώματα πρέπει να παλέψουν κόντρα στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Αυτή η πάλη είναι ανάγκη ζωής για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αυτοί που θέλουν να τη μπολιάσουν με τις επαναστατικές ιδέες που επίσης είναι αναγκαίο, πρέπει πρώτα να εμπιστευτούν το λαό και την προοπτική της πάλης του χωρίς να βιάζονται και να σκιάζονται από τις υπαρκτές συγχύσεις και τους αρνητικούς συσχετισμούς.

Στο κλείσιμο έγινε κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις της 17 Νοέμβρη που δεν είναι επέτειος αλλά μέρα ζωντανής μάχης σ’ όλα τα μέτωπα πάλης που έχει ανάγκη ο λαός να συγκροτήσει εκ νέου για να υπερασπιστεί τη ζωή και το δίκιο του χωρίς αυταπάτες για πιο εύκολους δρόμους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου