Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Όλοι στη συγκέντρωση Τετάρτη 17 Νοέμβρη 6.00μ.μ. πλατεία Αγοράς

 Η ηρωική εξέγερση της νεολαίας το Νοέμβρη του 73  που ανατίναξε τα σχέδια της αμερικανοστήριχτης χούντας και πυροδότησε όλα τα μέτωπα της λαϊκής πάλης σ’ όλη τη δεκαετία του 1970 απέσπασε σημαντικές κατακτήσεις από το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

 Σήμερα 48 χρόνια μετά και στη βάση της υποχώρησης- διάλυσης του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος, η επίθεση του συστήματος είναι ολομέτωπη. Το μεροκάματο λεηλατείται παραπέρα με την ακρίβεια που καλπάζει. Οι μισθοί και οι συντάξεις φτώχειας, γίνονται πείνας. Τα δικαιώματα σε σπουδές, περίθαλψη κ.λπ. θεωρούνται περιττές σπατάλες. Λεφτά υπάρχουν μόνο για τη στρατιωτική και γεωπολιτική «αναβάθμιση» της αστικής τάξης που τα ταξικά της συμφέροντα τα βαφτίζει πατριωτικά. Ακόμη περισσότερα δις υπάρχουν για επιδοτήσεις των επιχειρήσεων. Συνολικά η πολιτική όλα στο κεφάλαιο όλα για το κεφάλαιο γνωρίζει μέρες δόξας με φανερό αποτέλεσμα τη βαθιά φτώχεια στο λαό που ενισχύεται  καθημερινά στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας, δηλαδή των κερδών της κεφαλαιοκρατίας.

 Χάριν των αστικών συμφερόντων και ανεξάρτητα αν αυτά ευοδωθούν η χώρα μπλέκεται σε πρωτόγνωρους πολεμικούς κινδύνους. Κάτι τέτοιο δε θ’ αργήσει ν’ αποκαλυφθεί με δοσμένη τη βαθειά εμπλοκή στα σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ- Γαλλίας- ΝΑΤΟ.  Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι αστικοί τυχοδιωκτισμοί φέρνουν καταστροφές για τη χώρα, τον εργαζόμενο λαό και τα παιδιά του.

 Εδώ είμαστε σήμερα και επιβάλλεται να δούμε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα κατάματα και να στοχεύσουμε αποφασιστικά στην ανατροπή της. Ο Νοέμβρης διδάσκει πως ο αδιαπραγμάτευτος μαζικός αγώνας κόντρα στο σύστημα κάνει τα αδύνατα δυνατά.

 Εμπρός λοιπόν στο δρόμο του Νοέμβρη για ψωμί – παιδεία- περίθαλψη ελευθερία- ανεξαρτησία. 

  • Να σπάσουμε τις αλυσίδες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ε.Ε.
  • Να παλέψουμε για ένα κόσμο ανθρωπιάς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου