Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Μαζική και δυναμική η διαδήλωση της Πέμπτης ενάντια στο νομοσχέδιο κεραμέως! Όλοι σήμερα ξανά στις 5μμ στην Πλ.Αγοράς σε νέα κινητοποίηση!

 

Να είμαστε ξανά στο δρόμο ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως που τσακίζει το δικαίωμα μας στις σπουδές!

Στο δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία! Το σύστημα φοβάται τη δύναμη που έχει ο λαός όταν κατεβαίνει στο δρόμο και για αυτό καταστέλλει! 
 Όλοι/ες στην πλ.Αγοράς στις 5μμ να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας σε σπουδές-δουλειά-υγεία -ελευθερίες.
Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως!
Να καταγγείλουμε την καταστολή,τις συλλήψεις που υπήρξαν και στις χθεσινές διαδηλώσεις.
 
Από τη χτεσινή διαδήλωση: 
 
Πιο μαζική από όσες έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στην πόλη. Κατά εκατοντάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς κατέβηκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Με πανό συμμετείχαν στη διαδήλωση πέρα από τις Αγωνιστικές Κινήσεις, ο ενιαίος σύλλογος φοιτητών του ΠΚ και ΕΛΜΕΠΑ, η πρωτοβουλία αναπληρωτών, η ΕΛΜΕ, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Α/βαθμιας, η Rosa Nera και γονείς Χανίων. Χαρακτηριστική  ήταν η πιο μαζική συμμετοχή των φοιτητών γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η χθεσινή συνέλευση του Ενιαίου συλλόγου φοιτητών.
Το νομοσχέδιο Κεραμέως που τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή,έχει βρεί απέναντι του μαζικές κινητοποιήσεις.Η πολιτική που υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς,χτυπάει την πολιτική και συνδικαλιστική δράση στις σχολές να μην περάσει!Να συμβάλλουμε στη συνέχιση του αγώνα! Με όπλο τα συλλογικά μας όργανα να αναμετρηθούμε με την πολιτική του συστήματος!
Να μαζικοποιήσουμε την επόμενη συνέλευση του ενιαίου συλλόγου φοιτητών την Τετάρτη 17/2 και να προχωρήσουμε σε νέες μαζικές διαδηλώσεις!
- Όχι στις διαγραφές και τα όρια σπουδών!
- Καμία βάση εισαγωγής και μείωση εισακτέων!
- Κάτω η πολιτική των ταξικών φραγμών! Όχι στην εντατικοποίηση και την πειθάρχηση!
- Κάτω τα χέρια από το λαϊκό άσυλο αγώνων!
- Όχι σε πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, πειθαρχικές διώξεις!
Κάτω το Νομοσχέδιο Κεραμέως!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου